Tramvaje se vrátí mezi Most a Litvínov do konce března, slibuje dopravní podnik

Modernizovaná trať Záluží - Litvínov. Foto: Chládek & TintěraModernizovaná trať Záluží - Litvínov. Foto: Chládek & Tintěra

Tramvaje měly už jezdit po celé trase.

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova ponechá i nadále mezi oběma městy náhradní autobusovou dopravu. Výluka mezi Mostem a Zálužím sice končí, lidé by ale kvůli pokračující uzavírce trati v úseku Záluží – Litvínov museli přestupovat v Záluží z tramvaje na autobus a opačně.

„S ohledem na zachování komfortnějšího přímého spojení mezi Mostem a Litvínovem pro cestující bez nutnosti přestupování v Záluží (včetně lepšího dodržování jízdního řádu a zajištění přestupních vazeb na navazující linky v Mostě i v Litvínově) bude od 1. března 2023 zachován provoz náhradní autobusové dopravy za linky č. 1, 3, 4, 40 v současném rozsahu, tj. v celé trase z Mostu až do Litvínova, a to až do celkového dokončení stavby,“ uvedl dopravní podnik na svých stránkách,

Tramvaje už původně měly jezdit, v lednu začal zkušební provoz. Ten odhalil problém s poškozením kabelové trasy. Kabeláž byla položena v této části trati už dříve, než došlo ke stavbě nových mostů. „Z důvodu delší časové prodlevy došlo pravděpodobně k poškození kabeláže vodou – toto bylo způsobeno dlouhodobým uložením v zemi a neuvedením do provozu z důvodu změny projektu,“ citují stránky dopravního podniku vyjádření zhotovitele, společnosti Chládek & Tintěra.

Dopravce a zhotovitel se dohodli na částečné výměně kabelové trasy. Tramvaje mezi Zálužím a Litvínovem nejezdí od dubna 2021. Rekonstrukce čtyřkilometrového úseku nabrala už dříve zpoždění kvůli špatnému stavu soumostí u zastávky Petrochemie. Mosty převádějící tramvajovou trať přes silnici a železniční trať do areálů litvínovské chemičky byly v tak špatném stavu, že je nebylo možné opravit.

Dopravní podnik uvedl, že dokončení opravy očekává do konce března.

Tagy Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova tramvajová trať Most - Litvínov
12 komentářů