Tramvaj do Jablonce několik měsíců nepojede, v Liberci pokračuje výluka

Tramvaj z Liberce do Jablonce v Proseči nad Nisou. Foto: Jan SůraTramvaj z Liberce do Jablonce v Proseči nad Nisou. Foto: Jan Sůra

Tři až čtyři měsíce nedojedou od 1. září cestující tramvají z Liberce do Jablonce nad Nisou Provoz na tramvajové lince

Tři až čtyři měsíce nedojedou od 1. září cestující tramvají z Liberce do Jablonce nad Nisou Provoz na tramvajové lince 11 mezi dvěma největšími městy v Libereckém kraji čeká omezení kvůli výstavbě inženýrských sítí a opravě mostu přes Nisu v Jablonci nad Nisou.

„Most je ve velmi špatném stavu, opravu nejde dále odkládat,“ vysvětlil provozní ředitel Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) Ludvík Lavička. Kvůli opravě nebudu jezdit tramvaje v úseku z Vratislavic do Jablonce.

K velkému omezení dojde relativně krátce před tím, než v Jablonci začne stavba prodloužení tramvaje dále do centra. Po sporech o její budoucnost nakonec zastupitelstva obou měst i kraje odsouhlasila memorandum o její stavbě, kterou má z velké části zaplatit evropská dotace.

Cestující v Liberci musí počítat s dalšími výlukami tramvají na trati z Lidových sadů až k Rybníčku. Už v dubnu začala oprava v Lidových sadech, od 8. července prodlouží výluku až ke stanici Rybníček. Důvodem jsou opravy kolejí. „Od pondělí se uzavře křižovatka ulic Fibichova, Masarykova, Riegrova až po ulici Lesní a z toho důvodu budou autobusy jezdit Vítěznou ulicí nahoru a po Husově třídě,“ řekl Lavička. Přibude tam nová zastávka v Březové aleji.

Od 8. července začne oprava druhé koleje na Soukenném náměstí, ta potrvá do 24. srpna. Kvůli tomu budou linky 5 a 11 končit na terminálu MHD Fügnerova. Do oprav tramvajové trati dá letos dopravní podnik zhruba 55 milionů korun.

Tagy Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ tramvaj Liberec - Jablonec nad Nisou
5 komentářů