Tramvaj 14T jako gumokol. Filmaři si půjčili části kastle od dopravního podniku

Netradiční vozidlo s tváří tramvaje 14T. Autor: Dalibor PalkoNetradiční vozidlo s tváří tramvaje 14T. Autor: Dalibor Palko

Jako vysklená, rozstřílená a pomačkaná bude ve filmu tramvaj linky 11 s nápisem Vozovna Bohnice. 

O uplynulém prodlouženém víkendu se museli cestující v pražské MHD vyrovnat s netradiční výlukou. Tramvajový provoz byl přerušen v úsecích Národní divadlo – Právnická fakulta – Čechův most a Staroměstská – Malostranská. Netradiční přitom byla příčina výluky, kterou si nevyžádaly opravy tratě, nýbrž američtí filmaři. Výluka začala v pátek večer a skončila v úterý krátce před půlnocí.

V centru Prahy (a dalších lokacích) se natáčí v produkci Netflixu akční film The Gray Man, jehož rozpočet činí v přepočtu zhruba 4,2 miliardy korun. V pražských ulicích bylo v této souvislosti k vidění netradiční vozidlo s tváří tramvaje 14T na automobilovém podvozku.

„Tramvaj je poskládaná z vyřazených článků z tramvají, které byly vyřazeny po velkých železničních nehodách a filmaři si je přizpůsobili, ‚vylepili‘. Články byly zapůjčené pro film za úplatu a po skončení filmování budou vráceny zpět do DPP,“ sdělila mluvčí Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) Aneta Řehková. Jako vysklená, rozstřílená a pomačkaná bude ve filmu tramvaj linky 11 s nápisem Vozovna Bohnice.

V souvislosti s natáčením přitom během července nastanou ještě další tři výluky. Ta nejbližší přijde už ve čtvrtek v oblasti zastávky Právnická fakulta, následovat bude uzavírka náměstí Republiky a znovu okolí právnické fakulty.

Netradiční vozidlo s tváří tramvaje 14T. Autor: Dalibor PalkoNetradiční vozidlo s tváří tramvaje 14T. Autor: Dalibor Palko

Tagy dpp natáčení filmu The Gray Man Tramvaj 14T
75 komentářů