TQM vyjíždí s novými autobusy pro Valašsko a Rožnovsko

Nové autobusy Iveco pro TQM - Holding. Foto: TQMNové autobusy Iveco pro TQM - Holding. Foto: TQM

Autobusy SOR budou u TQM nyní jen jako záloha.

Společnost TQM – holding, která zajišťuje příměstskou autobusovou dopravu v oblasti měst Valašské Meziříčí a Rožnov pod Radhoštěm, zařadila do provozu šest nových autobusů Iveco Crossway LE. Nahradí starší vozidla, která jezdí na linkách v objednávce Zlínského kraje. Pořízení nových autobusů oznámil dopravce v tiskové zprávě.

Minulý rok jsme do provozu zařadili dva nové autobusy, letos obměňujeme flotilu o šest nových autobusů. Příští rok nás čeká další obnova,“ řekl Stanislav Brožek, ředitel osobní autobusové dopravy TQM. Podle smlouvy s krajem nesmí přesáhnout stáří vozidel v průměru šest let, TQM je nyní na hodnotě 5,5 roku.

Šest nových autobusů Iveco Crossway LE Line bylo vyrobeno v závodě IVECO BUS ve Vysokém Mýtě. V tuto chvíli je vozový park příměstské autobusové dopravy TQM tvořen pouze autobusy značky Iveco splňující emisní normu Euro 6. Zbylé autobusy SOR jsou určeny pouze jako záložní.

USB i tachograf II. generace

Nové autobusy jsou vybaveny motorem Tector 6 a splňují emisní normu Euro 6 step E. Autobusy jsou nízkopodlažní, mají bezbariérový přístup a kapacitu 45 míst k sezení, plus jedno místo pro řidiče. Jsou určené i pro přepravu kočárků. „Cestující určitě ocení nízkou podlahu při nastupování a vystupování, pohodlné sedačky, klimatizaci a tepelný komfort, když budou v autobuse trávit více času v příměstském provozu, a všem se budou určitě hodit i USB nabíjecí místa pro mobilní zařízení,“ popsala Dana Schwarzová ze společnosti KAR Group, která nové autobusy dodala.

„V neposlední řadě poskytují nové autobusy lepší a komfortnější pracovní prostředí pro řidiče. Jejich kabina je v porovnání s vyřazenými vozidly větší a ergonomická, nachází se zde i více automatizovaných technologií, které usnadňují řízení provozu, např. tachografy II. generace. Instalované LED osvětlení snižuje množství potřebné energie na provoz,“ dodává Stanislav Brožek.

TQM – holding zajišťuje od začátku roku 2021 pravidelnou příměstskou autobusovou dopravu pro oblast Valašské Meziříčí, a to v počtu 21 pravidelných linek, které jsou součástí Integrované dopravy Zlínského kraje. Od června 2022 zajišťuje společnost TQM i provoz MHD pro město Valašské Meziříčí a obce Krhová a Poličná.

Nové autobusy Iveco pro TQM - Holding. Foto: TQMNové autobusy Iveco pro TQM - Holding. Foto: TQMNové autobusy Iveco pro TQM - Holding. Foto: TQMNové autobusy Iveco pro TQM - Holding. Foto: TQMNové autobusy Iveco pro TQM - Holding. Foto: TQMNové autobusy Iveco pro TQM - Holding. Foto: TQM
Tagy TQM TQM - Holding Zlínský kraj
18 komentářů