Tokio, Los Angeles nebo Boston. Vídeňské letiště nabídne přes léto 190 destinací

Boeing 787 Dreamliner letecké společnosti All Nippon Airways ve Vídni. Zdroj: Flughafen WienBoeing 787 Dreamliner letecké společnosti All Nippon Airways ve Vídni. Zdroj: Flughafen Wien

Více než 120 destinací obslouží domácí Austrian Airlines.

Letiště Vídeň nabídne v letním letovém řádu lety do 190 destinací. V 17 případech půjde o dálkové linky. Přes 120 míst obslouží domácí letecká společnost Austrian Airlines.

K novinkám Austrianu budou pro letní letový řád z Vídně patřit Boston, Brémy a Tbilisi. Dopravce posílí na trasách do Sevilly, Vilniusu, Kišiněva, Nice, Olbie a Palerma. Opět také nabídne přímé lety do Los Angeles a Tokia. Pokračují celoroční lety do Chicaga, New Yorku, Washingtonu, Montrealu, Šanghaje a Bangkoku.

Nově bude pasažérům Austrian Airlines k dispozici dálkový letoun Boeing 787-9 Dreamliner, s jehož nasazením se počítá 15. května, a to na letech do New Yorku. O dva týdny později začne stroj létat do Chicaga.

Austrian musí na Dreamlinery počkat, Lufthansa Group řeší zpožděné dodávky nových letadel

Nízkonákladová nadvláda Ryanairu

Ryanair obslouží z vídeňského letiště 19 letadly až 80 destinací, přičemž na svých letech z Rakouska očekává sedm milionů cestujících. Novinkami budou Rijeka, Olbie, Tirana a Split. Na desíti trasách irské aerolinky počet letů přibude. Konkurenční Wizz Air bude mít ve Vídni pět letadel, přičemž hodlá létat do 29 destinací. Zaměřuje se na Blízký východ včetně Abú Dhabí, Ammánu, Džiddy či Rijádu.

Stávající vídeňská síť Eurowings sestávající z Hamburku, Düsseldorfu, Kolína nad Rýnem a Stuttgartu se rozšíří o Berlín. S 11 rotacemi týdně spojí dopravce rakouské hlavní město s německou metropolí až dvakrát denně.

Návrat ANA

Po téměř čtyřleté přestávce způsobené pandemií se do Vídně vrátí All Nippon Airways (ANA). Japonská letecká společnost nabídne od srpna lety do Tokia na letiště Haneda. Provozovány budou třikrát týdně. Chybět nebudou ani lety dopravců Air China do Pekingu, Air Canada do Toronta, Qatar Airways do Dauhá a Kuwait Airways do Kuvajtu. Na letech Emirates do Dubaje sveze pasažéry čtyřmotorové superjumbo, Airbus A380.

Japonské ANA posílí na letech do Evropy, obnoví linku do Vídně

Tagy Letiště Vídeň letní letový řád Rakousko Vídeň VIE
46 komentářů