Tišnov rozšířil počet radarů ve městě na pět

Měření rychlosti v Tišnově. Foto: Městský úřad TišnovMěření rychlosti v Tišnově. Foto: Městský úřad Tišnov

Nová zařízení budou ukládat data o rychlosti projíždějících vozidel.

Čtyři nové radary začaly tento týden dohlížet na dodržování rychlostních limitů v Tišnově na Brněnsku. Vedení města to uvedlo na internetových stránkách.

Starosta Tišnova Jiří Dospíšil (Místní občanský spolek Tišnov) upřesnil, že čtyři kontrolní ukazatele rychlosti přišly město na 278 tisíc korun a byly umístěny zejména na místa, kde si lidé na příliš rychlou jízdu stěžují.

„Za asi nejdůležitější považuji umístění radaru na Dvořákovu ulici, kde na křižovatce kvůli rychlé jízdě aut dolů z kopce došlo už k několika dopravním nehodám,“ uvedl Dospíšil.

Další ukazatel rychlosti přibyl na příjezdu do Tišnova od Drásova, kde je opravená silnice. Hladký povrch podle místních svádí řidiče k rychlé jízdě. Další radary jsou umístěné v ulicích Dlouhá a Lomnická, kde budou hlídat rychlost před přechodem pro chodce a zatáčkou. Kromě toho už v Tišnově mají dva dříve umístěné radary.

Nová zařízení budou ukládat data o rychlosti projíždějících vozidel, která pak vyhodnotí strážníci. Pokud by se ukázalo, že řidiči některým místem projíždějí spíš předpisově, město zváží přemístění radaru jinam. Naopak pokud někde budou přestupky příliš časté, zaměří se na to místo strážníci a budou řidiče, kteří překročí povolenou rychlost, pokutovat.

ČTK

Tagy měření rychlosti Tišnov
13 komentářů