Tigerair končí, nový majitel Virgin Australia druhou značku utlumí

A320neo v barvách Tigerair. Foto: AirbusA320neo v barvách Tigerair. Foto: Airbus

Ze seznamu leteckých společností mizí další značka. Nový majitel Virgin Australia se v rámci restrukturalizace australského dopravce rozhodl kromě rozsáhlého

Ze seznamu leteckých společností mizí další značka. Nový majitel Virgin Australia se v rámci restrukturalizace australského dopravce rozhodl kromě rozsáhlého propouštění také zcela utlumit provoz pod značkou Tigerair.

Virgin Australia prošla ochranou před věřiteli, novým majitelem se stala společnost Bain Capital. Ta včera představila svůj restrukturalizační plán: celkem 3000 lidí přijde o práci, firma pozastaví všechny mezinárodní lety a utlumí svoji nízkonákladovou značku Tigerair.

Značka původně patřila pod Singapore Airlines, ty ale samotnou aerolinku začlenily nakonec pod svoji značku Scoot a prodaly jen značku Virgin Australia.

Noví majitelé vysvětlují konec značky tím, že na trhu není dostatečná poptávka pro uživení dvou značek. Samotnou licenci si ale nadále nechají. Dopravce má ve flotile 9 letadel Airbus A320 a 6 Boeingů 737-800.

Virgin Australia jsou prvním z dopravců, který v koronavirové krizi prošel ochranou před věřiteli a podařilo se najít pro něj nového investora. Ten propustí zhruba třetinu zaměstnanců a dočasně z aerolinek udělá čistě vnitrostátního dopravce. Podle vedení firmy čeká firmu dlouhá cesta k návratu na provozní čísla před krizí. Už před koronavirovou pandemií nebyla firma v dobrém stavu, dlužila téměř 7 miliard australských dolarů. Firma bude zatím létat jen s Boeingy 737, ostatní letadla uzemní. Vedení firmy si pochvaluje, že se jim podařilo s leasingovými společnostmi dosáhnout výhodnějších podmínek pronájmů.

Tagy Tigerair Virgin Australia
2 komentáře