Tenerife a Kalábrie. Ryanair rozšířil nabídku letů z Prahy s přestupem

Letadlo Ryanairu na pražském letišti. Pramen: Letiště PrahaLetadlo Ryanairu na pražském letišti. Pramen: Letiště Praha

Letecká společnost Ryanair přidala do seznamu destinací, kam lze z Prahy letět na jednu letenku, další dvě místa. Cestující si

Letecká společnost Ryanair přidala do seznamu destinací, kam lze z Prahy letět na jednu letenku, další dvě místa. Cestující si mohou nově koupit spojení z Prahy na Tenerife a do Lamezia Terme s přestupem v belgickém Charleroi.

Ryanair zavedl službu letů s přestupem před dvěma lety, postupně ji rozšiřuje. Využil toho, co už dříve řada cestujících i prodejců nabízela: kombinace dvou různých letenek přes evropské základny Ryanairu do některých destinací, kam neexistuje přímé spojení.

V Česku tento postup zavedla například společnost Kiwi.com. Koupí přes Ryanair dopravce garantuje přestup v rámci terminálu bez toho, aby se museli cestující na letišti s přestupem znovu odbavit. Další výhodou je i pak nárok na kompenzaci v případě ztráty přípoje kvůli zpoždění prvního letu.

Službu běžnou u klasických aerolinek nízkonákladový Ryanair dlouho odmítal, postupně ale firma zjistila, že jde o alternativní způsob, jak zaplnit svá letadla, především díky své široké síti linek.

V Charleroi nabídne Ryanair celkem 27 nových spojení s přestupem, Prahy se týkají lety na Kanárské ostrovy a do italské Kalábrie.

Zatímco u většiny aerolinek je na přestup je většinou na přestup od jedné do tří hodin, Ryanair nechává cestujícím na přestup běžně i šest hodin, v některých případech ale i pod tři hodiny. Ceny z Prahy na Kanárské ostrovy začínají u zpáteční letenky na necelých sedmi tisících, Smartwings jsou u přímých letů na Tenerife na cenách kolem deseti tisíc korun. U Kanárských ostrovů dlouhodobě platí, že se často výrazně vyplatí letět z Německa či Rakouska, kde je u letů větší konkurence.

V případě Lamezia Terme začínají nejlevnější ceny kolem čtyř tisíc korun, u Smartwings stojí lety zhruba dvakrát tolik.

Ryanair nabízí z Prahy s přestupem už aktuálně do 12 destinací. Dosud nabízel lety přes letiště Milan Bergamo, především pak do Itálie (Brindisi, Cagliari, Catania, Neapol, Palermo a také Bari, kam současně létá z Prahy i přímo), Atén, Lisobonu, Porta a Valencie.

Tagy Ryanair
8 komentářů