Taxík Maxík se změnil na Senior Taxi. Službu převzal v Budějovicích dopravní podnik

Vůz Senior Taxi Dopravního podniku České Budějovice. Pramen: DPMCBVůz Senior Taxi Dopravního podniku České Budějovice. Pramen: DPMCB

Cena přepravy je 60 korun za osobu.

Dopravní služba pro českobudějovické seniory nad 65 let a osoby se zdravotním postižením změnila provozovatele a název. Zatímco dosud ji pod názvem Taxík Maxík zajišťovala Charita České Budějovice, od 1. října ji převzal dopravní podnik a přejmenoval na Senior Taxi.

„Co je myslím velmi příjemné, že už lidé nebudou cestovat v původním starém vozidle, ale ve dvou zcela nových. A také je tady nově možnost kromě platby v hotovosti použít platební kartu,“ uvedl náměstek primátorky Lubomír Bureš. „Chceme pokrýt ideálně veškerou poptávku občanů po přepravě Senior Taxi, zdvojnásobili jsme tak kapacitu služby,“ doplnil ředitel Dopravního podniku města České Budějovice Slavoj Dolejš.

Senior Taxi si mohou zájemci objednávat telefonicky na čísle 731 604 499 nejpozději 24 hodin před plánovanou cestou, maximálně 30 dní dopředu. Cena přepravy je 60 korun za osobu.

Pokud senior nebo osoba s průkazem ZTP cestuje s doprovázející osobou, zaplatí navíc 30 korun. Osoby, které mají průkaz ZTP/P, hradí také 60 korun, jejich doprovod má přepravu zdarma. Služby mohou občané využít i s asistenčními a vodicími psy.

Tagy DPMCB Senior Taxi
Žádné komentáře