SŽDC vysvětluje, proč nebude prodávat knižní jízdní řád. Část rozdá v soutěži

Obálka jízdního řádu 2019/20: Foto: SŽDCObálka jízdního řádu 2019/20: Foto: SŽDC

Veřejnost mimo zaměstnance Českých drah a Správy železniční dopravní cesty bude mít možnost získat letos knižní jízdní řád, i když

Veřejnost mimo zaměstnance Českých drah a Správy železniční dopravní cesty bude mít možnost získat letos knižní jízdní řád, i když nebude oficiálně v prodeji. SŽDC chystá soutěž, v které chce část výtisků rozdat. Správce kolejí současně vysvětluje, proč k vydání do prodeje i přes původní sliby ze začátku roku nedošlo.

Vypsání soutěže oznámil na twitteru generální ředitel Jiří Svoboda. „Pro železniční nadšence připravujeme začátkem prosince zajímavou soutěž o výtisk knižního jízdního řádu,“ potvrdila mluvčí SŽDC Radka Pistoriusová.

Podle Pistoriusové provedla SŽDC v rámci přípravy knižních jízdních řádů provedli velmi podrobný průzkum trhu. „Cílili jsme na velká nakladatelství i na ta se zaměřením na železniční dopravu, současně se dotazovaly jedny z největších tiskáren v ČR. Pro oslovené společnosti nebyla poptávka zajímavá. Nejčastějším argumentem byla bezplatná dostupnost informací na internetu a v aplikacích jednotlivých dopravců,“ vysvětlila Pistoriusová. Zatímco dříve patřil jízdní řád počtem prodaných kusů ke knižním bestsellerům, posledního vydání se podle zdrojů deníku Zdopravy prodalo kolem 18 tisíc kusů.

„Vzhledem k reálnému odběru a odkupu knižní podoby jízdních řádů považujeme jako prioritu vedle služebních účelů použití knižního jízdního řádu k propagaci organizace a jako marketingový nástroj. Proto nad rámec interního využití bude z celkového počtu 3000 kusů využita část jako prezentace firmy,“ dodala Pistorisová.

Tagy knižní jízdní řád Správa železniční dopravní cesty SŽDC Top
110 komentářů