Systém modrých zón v Brně se v pondělí rozšíří dále na jih

Parkování v Brně. Foto: Brno.czParkování v Brně. Foto: Brno.cz

Původně se pro letošek počítalo s pěti etapami, nakonec radní v lednu schválili rozložení expanze modrých zón do 11 fází.

V Brně dojde v pondělí ke třetímu letošnímu rozšíření systému rezidentního parkování. Takzvané modré zóny začnou platit v oblasti 1-24 na jihu městské části Brno-střed; zahrnou například ulice Celní, Strž Horní, Jílová nebo Vídeňská.

Všechny oblasti zařazené do harmonogramu pro rok 2023 patří do návštěvnické zóny C, kde je parkování regulováno v době od 17 do 6 hodin. V této době zde návštěvníci zaplatí 20 korun za hodinu, jedna hodina denně je zdarma.

V zóně C nejsou klasické parkovací automaty. Parkovné lze zaplatit například přes SMS zprávu, on-line parkovací automat nebo aplikaci Park Simply.

Pro rezidenty a abonenty platí stejná pravidla jako v jiných oblastech. Oprávnění pro rezidenty a abonenty si lidé mohou začít vyřizovat až jeden měsíc před začátkem platnosti modrých zón.

Právě vytížení pracoviště pro vydávání oprávnění uvádělo město jako hlavní důvod, proč v lednu přijalo pozvolnější harmonogram rozšiřování zón. Původně se pro letošek počítalo s pěti etapami, nakonec radní v lednu schválili rozložení expanze do 11 fází. Přesný rozpis ve formátu pdf je ke stažení zde.

Systém rezidentního parkování funguje v Brně od září 2018.

Tagy brno modré zóny Parkování v Brně
19 komentářů