Symbolická oslava výročí vstupu do EU. Na Ruzyni přistál Airbus Lufthansy propagující evropskou integraci

Airbus A320 německé společnosti Lufthansa se speciálním livery „Yes to Europe“ propagující myšlenku evropské integrace. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAirbus A320 německé společnosti Lufthansa se speciálním livery „Yes to Europe“ propagující myšlenku evropské integrace. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Modro-bílý Airbus s imatrikulací D-AIUC je jedním ze čtyř strojů skupiny Lufthansa Group propagující myšlenku evropanství krátce před evropskými volbami.

Pražské letiště symbolicky oslavilo 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie. Na Ruzyni při té příležitosti přistál Airbus A320 německé letecké společnosti Lufthansa se speciálním livery „Yes to Europe“ propagující myšlenku evropské integrace. Na ceremoniálu nemohla chybět ani vodní slavobrána letištních hasičů.

„Těší mě, že jsme se mohli symbolicky připojit k oslavám 20 let od vstupu České republiky do Evropské unie. Jsem rád, že se k nám přidala právě společnost Lufthansa, která dlouhodobě patří mezi naše klíčové dopravce, a na svoji linku nasadila letadlo se speciálním evropským livery,“ uvedl šéf Letiště Praha Jiří Pos.

Podle Pose jsou letiště v Evropské unii pro Prahu klíčové. Potvrzovat to má fakt, že v rámci letního letového řádu se z Ruzyně létá do celkem 107 destinací ve 26 zemích po celé EU.

Pražské letiště oslavilo myšlenku evropské integrace. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAirbus A320 německé společnosti Lufthansa se speciálním livery „Yes to Europe“ propagující myšlenku evropské integrace. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAirbus A320 německé společnosti Lufthansa se speciálním livery „Yes to Europe“ propagující myšlenku evropské integrace. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAirbus A320 německé společnosti Lufthansa se speciálním livery „Yes to Europe“ propagující myšlenku evropské integrace. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAirbus A320 německé společnosti Lufthansa se speciálním livery „Yes to Europe“ propagující myšlenku evropské integrace. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAirbus A320 německé společnosti Lufthansa se speciálním livery „Yes to Europe“ propagující myšlenku evropské integrace. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Jeden ze čtyř

Modro-bílý Airbus s imatrikulací D-AIUC je jedním ze čtyř strojů skupiny Lufthansa Group propagující myšlenku evropanství krátce před evropskými volbami. Další stroj nasazuje na evropské linky společnost Eurowings a brzy se přidají také letouny Austrian Airlines a Brussels Airlines.

„Tím, že je dnes naše letadlo se speciálním designem právě v České republice jako jedné z deseti zemí, které vstoupily do Evropské unie před 20 lety, bychom rádi zdůraznili význam evropské integrace a silného partnerství mezi Letištěm Praha a skupinou Lufthansa Group. S 207 lety týdně v letním letovém řádu budeme i nadále rádi pokračovat v plnění svého závazku spojovat Českou republiku s Evropou,“ dodal manažer skupiny Lufthansa Group Rhonen Azoulay

Tagy Evropská unie letiště praha Lh Lufthansa prg
8 komentářů