Svaz podnikatelů ve stavebnictví vede nově bývalý šéf dozorčí rady DPP Nouza

Stavba silnice. Ilustrační foto: ministerstvo dopravyStavba silnice. Ilustrační foto: ministerstvo dopravy

V čele Svazu podnikatelů ve stavebnictví (SPS) došlo s příchodem nového roku ke změně. Z postu prezidenta zájmového sdružení stavbařů,

V čele Svazu podnikatelů ve stavebnictví (SPS) došlo s příchodem nového roku ke změně. Z postu prezidenta zájmového sdružení stavbařů, developerů a výrobců stavebních hmot odešel po 14 letech Václav Matyáš (77).

Václav Matyáš, bývalý prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví. Pramen: SPS/Vladimir Weiss

Václav Matyáš, bývalý prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví.
Pramen: SPS/Vladimir Weiss

Nahradil ho někdejší člen (2010 až 2018) pražského zastupitelstva za TOP09 a bývalý šéf dozorčí rady pražského dopravního podniku (DPP) Jiří Nouza (55). V minulosti působil mimo jiné i na ministerstvu dopravy a byl náměstkem pražského primátora pro dopravu. Po loňském rozchodu s TOP09 post v pražském zastupitelstvu neobhájil.

Jiří Nouza. Pramen: Praha.eu

Jiří Nouza.
Pramen: Praha.eu

Matyáš stál v čele svazu or roku 2004. Je znám především jako řečník z nejrůznějších konferencí. Vyjadřoval se například proti podrážení cen v tendrech a soutěžení jen na cenu, zastavení přípravy dopravních staveb nebo nápadu s přilákáním čínské konkurence.

„Za dobu jeho vedení získal svaz pevné, nezastupitelné a prestižní postavení v podnikatelské sféře, politický respekt a uznání. Z iniciativy SPS byla přijata řada podnětů pro stabilizaci odvětví a obnovení dynamiky rozvoje stavebnictví,“ uvedl svaz v tiskové zprávě.

Matyáš zůstává nadále členem představenstva svazu, bude rovněž poradcem nového prezidenta. Jeho cílem má být především zjednodušení stavebního práva a řešení situace dostupného bydlení. Nouza je ženatý a má tři děti. K jeho koníčkům patří kolo, lyžování, golf, kultura a dění ve veřejném životě.

Svaz vznikl v roce 1990 a má kolem tisícovky členů.

Tagy Jiří Nouza personální Svaz podnikatelů ve stavebnictví Václav Matyáš
Žádné komentáře