Studenti autoškol mohou od pondělí opět k závěrečným zkouškám

Vozidlo autoškoly. Foto: Autoškola HoráznýVozidlo autoškoly. Foto: Autoškola Horázný

Zkoušky mohou probíhat ve skupině maximálně deseti lidí.

Obecní úřady obcí s rozšířenou působností mohou od pondělí 12. 4. opět vypsat termíny závěrečných zkoušek pro studenty autoškol.

Oznámilo to ministerstvo dopravy na svých stránkách. Podmínky pro znovuzavedení zkoušek odsouhlasilo ministerstvo zdravotnictví. Zkoušky ale budou mít přísnější podmínky, než je běžné.

Ve zkušebních místnostech bude moci být maximálně 10 lidí a všichni účastníci musejí mít nasazený respirátor třídy FFP2. Respirátory musejí mít i všichni zúčastnění při jízdě ve vozidle v rámci závěrečné praktické zkoušky. „Na zkoušku není nutné mít s sebou negativní test na koronavirus. U výuky a výcviku se nic nemění, platí stejná pravidla jako doposud,“ uvedlo ministerstvo dopravy na svých stránkách.

Zkoušky pro studenty autoškol byly zastaveny od 2. března, výuka teorie i jízdy mohly pokračovat dál. Autoškoly už dříve uvedly, že omezení zkoušek brzdí desítky tisíc studentů: měsíčně jde ke zkouškám 12 500 lidí, na zkoušky čekají i ti, kteří byli zdrženi dřívějšími opatřeními. „Na nepřerušené činnosti zkušebních komisařů je závislá plynulost dopravy v celé republice,“ uvedl v dopise hlavní hygieničce mluvčí Asociace zkušebních komisařů ČR Jan Bajgar. Zkušebních komisařů je v Česku kolem 400.

Tagy autoškoly Ministerstvo dopravy
1 komentář