Student Agency ruší část poboček s prodejem letenek, přibudou prodejní místa na jízdenky

Scania Irizar i8 RegioJet, foto: Student AgencyScania Irizar i8 RegioJet, foto: Student Agency

Skupina Student Agency chystá velkou proměnu své prodejní sítě. Klasické pobočky, kde se prodávají hlavně zájezdy a letenky, čeká velká

Skupina Student Agency chystá velkou proměnu své prodejní sítě. Klasické pobočky, kde se prodávají hlavně zájezdy a letenky, čeká velká redukce, zůstane jich jen pět v Česku a na Slovensku. Přibudou naopak nová prodejní místa na nádražích.

Podle mluvčího skupiny Aleše Ondrůje jde o adaptaci prodejní sítě na aktuální vývoj v jednotlivých částech. V případě služeb Student Agency Travel, tedy prodeje letenek, zájezdů a pobytů podle něj dlouhodobě dochází k přesunu prodejů na internet. „Roste počet klientů i prodaných služeb, ale dále se zvyšuje podíl on-line. Tento typ zákazníků pak následně vyžaduje jiný typ odbavení než na prodejním místě s osobním prodejem. Proto se prodejní síť změní tak, že prodejní místa s osobním prodejem budou v Praze, Brně, Ostravě, Bratislavě a Košicích,“ řekl Ondrůj.

Skončí tak pobočky v Hradci Králové,  Českých Budějovicích, Plzni, Olomouci, Liberci a Zlíně. Podle Ondrůje v některých městech zaměstnanci zůstanou, ale budou dělat práci bez osobního prodeje, tedy vyřizovat on-line objednávky. Někde vzniknou nová samostatná prodejní místa pro jízdenky, například v Českých Budějovicích na nádražích.

Právě prodejní místa zažívají největší expanzi, cestujícím slouží k nákupu jízdenek na autobusové a vlakové spoje. Půjde jednak o místa na lince R8, tedy mezi Brnem a Bohmínem, tak i například v Drážďanech.

Tagy prodej letenek prodej zájezdů RegioJet student agency
7 komentářů