Středočeský kraj chystá přeložku silnice k D11 u Lysé, povede mimo obec

Stavba silnice. Ilustrační foto: ministerstvo dopravyStavba silnice. Ilustrační foto: ministerstvo dopravy

Středočeský kraj chystá proměnu silnice II/272 v úseku mezi Lysou nad Labem a napojením na dálnici D11. Kvůli velkému zatížení

Středočeský kraj chystá proměnu silnice II/272 v úseku mezi Lysou nad Labem a napojením na dálnici D11. Kvůli velkému zatížení nákladní dopravou postaví její přeložku v obci Starý Vestec.

Stávající komunikace je vedena obcí Starý Vestec, kde jsou dvě křižovatky umístěné blízko sebe. Jak z hlediska plynulosti a bezpečnosti provozu, tak i z pohledu negativních vlivů na obyvatele je vhodné, aby byla doprava odkloněna mimo zastavěnou část obce. Touto výstavbou vznikne komunikace s šířkou sedm metrů,“ řekl o projektu radní pro oblast dopravy František Petrtýl.

Středočeský kraj už získal pro celou akci stavební povolení. Součástí je oprava stávajícího a vybudování nového odvodnění, včetně nového propustku. Přeložka bude začínat na křižovatce se silnicí II/611, která bude předělána na okružní křižovatku. Konec úseku bude napojen na stávající silnici II/272 směrem na Lysou nad Labem. V těchto místech se vybuduje styková křižovatka, která umožní bezpečný sjezd do obce.

Kraj chce na stavbu získat peníze z evropských fondů. Stavba má vyjít na necelých 23 milionů korun.

Tagy přeložka Starý Vestec silnice II/272 Středočeský kraj
8 komentářů