Středočeské silničáře má vést dosavadní šéf karlovarské správy a údržby silnic

Oprava silnice v Ilustrační foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského krajeOprava silnice v Ilustrační foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje

Nového ředitele mají ve čtvrtek potvrdit ve funkci středočeští radní.

Vítězem tříkolového výběrového řízení na post ředitele Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje (KSÚS) se stal Jan Lichteneger. Ten dosud zastává stejnou pozici v Krajské správě a údržbě silnic Karlovarského kraje.

V tiskové zprávě o tom dnes informoval Středočeský kraj. Jeho jmenování doporučila výběrová komise, potvrdit ho musí ještě radní. Pokud ho zvolí, nastoupí 1. března.

Jan Lichteneger

Jan Lichteneger

„Jedenáctičlenná výběrová komise doporučila Radě Středočeského kraje jako nejvhodnějšího kandidáta pana inženýra Lichtnegera, na kterého čeká důležitý úkol, jímž je zlepšit vnímání KSÚS veřejností, zajistit financování staveb a též co nejlepší správu a údržbu nejrozlehlejší sítě silnic druhé a třetí v celé České republice. Těším se na vzájemnou spolupráci,“ říká náměstek hejtmanky pro oblast silniční dopravy Martin Kupka (ODS).

Do výběrového řízení se přihlásilo celkem osm uchazečů. Nový ředitel nahradí Zdeňka Dvořáka, kterého radní v prosinci odvolali. Krajská správa dlouhodobě čelila velké kritice, její zakázky z dob vlády ANO a ČSSD podporované komunisty prověřuje policie.

Tagy Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje KSÚS Středočeský kraj
8 komentářů