Stavbaři se vracejí na úsek D1 Velký Beranov – Měřín, dodělají směr na Prahu a ekodukt

Modernizace D1 Velký Beranov - Měřín. Pramen: StrabagModernizace D1 Velký Beranov - Měřín. Pramen: Strabag

Od pondělí bude provoz veden pouze v jednom jízdním pásu ve čtyřech zúžených pruzích

V sobotu se rozjede naplno stavební sezona na dalším úseku modernizované D1. Dělníci se po zimní přestávce vrátí dodělat dálnici mezi Velkým Beranovem a Měřínem, konkrétně směr na Prahu. Modernizace téměř 15 kilometrů dlouhého úseku začala v roce 2019, hotovo bude v říjnu. Provádí ji sdružení Strabag, Metrostav, Eurovia.

V sobotu ráno se začne s instalací omezujících značek, o víkendu tak bude provoz na Brno veden jen jedním pruhem, dílčí uzavírky rychlého pruhu postihnou i směr na Prahu. Od pondělí bude provoz organizován v režimu 2+2/0.

Samotné stavební práce začnou v pondělí a zahrnou například demolici a frézování původní vozovky, demolici a výstavbu dvou dálničních mostů nebo dokončení druhé poloviny nadchodu pro zvěř (tzv. ekoduktu).

Práce v jízdním pásu budou ukončeny do konce prázdnin, do poloviny října pak bude probíhat modernizace středního dělícího pásu, kde bude dokončena kanalizace, zkompletován řídící a informační systém dálnice, vybudovány nouzové přejezdy a osazeno bezpečnější „dvoupatrové“ svodidlo.

Od poloviny října by měla být dálnice v tomto místě průjezdná bez omezení. Do konce roku 2021 budou probíhat pouze práce vně dálnice D1 spočívající v dokončení ekoduktu či dokončení oplocení proti vniknutí zvěře.

Kromě tohoto úseku se letos modernizuje ještě mezi Mirošovicemi a Hvězdonicemi, Koberovicemi a Humpolcem a Devíti Kříži a Ostrovačicemi. V říjnu má být po osmi letech modernizace mezi Mirošovicemi a Kývalkou hotová.

Tagy dálnice D1 modernizace D1 úsek 16 Velký Beranov - Měřín
19 komentářů