Stavba páteřní dešťové stoky na letišti se komplikuje, firmy přišly s příliš vysokou cenou

Provoz na Letišti Václava Havla. Foto: Letiště PrahaProvoz na Letišti Václava Havla. Foto: Letiště Praha

Letiště Praha zrušilo velký tendr na výstavbu páteřního řadu dešťové kanalizace a s tím spojenou obnovu a rozšíření pojezdových drah

Letiště Praha zrušilo velký tendr na výstavbu páteřního řadu dešťové kanalizace a s tím spojenou obnovu a rozšíření pojezdových drah v místech nové stoky. Důvodem je příliš vysoká cena, se kterou stavební firmy přišly do tendru. V písemné zprávě zadavatele jsou uvedeny společnosti Strabag a Metrostav.

„Cena byla výrazně nad očekávanou cenou i rozpočtem projektanta. Rozdíl ceny oproti očekávání byl v řádech desítek procent. Přesnou výši nabízené a očekávané ceny není možné v tuto chvíli zveřejnit s ohledem na připravované související zadávací řízení,“ uvedl mluvčí letiště Roman Pacvoň.

V následujících dnech chce letiště vypsat nový tendr, změní přitom taktiku. Zatímco původní zakázka zahrnovala realizaci pěti etap během tří let, nová zakázka bude zahrnovat jen etapy k realizaci v letošním roce. Na další etapy bude vypsáno jedno nebo více samostatných výběrových řízení.

Letiště tak narazilo na stejný problém, se kterým se v posledních měsících potýkají všichni státní investoři do infrastruktury. Stavební tendry kvůli příliš vysokým nabídkám už musela zrušit například Správa železnic nebo Ředitelství vodních cest.

Tagy letiště praha
2 komentáře