Stará karlovarská silnice u Řevničova se po opravě otevírá, na sjezdu z D6 vznikla okružní křižovatka

Okružní křižovatka u Řevničova. Pramen: ŘSDOkružní křižovatka u Řevničova. Pramen: ŘSD

Původní silnice I/6 klesne do kategorie silnic II. třídy. Stát ji po opravě převede do vlastnictví Středočeského kraje.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) po téměř půl roce dokončuje opravu původní karlovarské silnice I/6 mezi Řevničovem a Novým Strašecím. Řidičům se zcela otevře v úterý. Součástí stavby bylo i zbudování nové okružní křižovatky na styku silnic I/16 a I/6, která leží na sjezdu (exit 38) z dálnice D6.

„Koncem minulého týdne jsme dokončili vodorovné dopravní značení a v úterý uvedeme do provozu novou okružní křižovatku u Řevničova. Dojde tak současně i k plnému zprovoznění silnice I/6,“ doplnil mluvčí ŘSD Martin Buček.

D6, obchvat Řevničova. Pramen: ŘSD

Dobudování dálnice D6 od Nového Strašecí kolem Řevničova až za Krušovice, kterýžto úsek se otevřel loni v prosinci, výrazně ubralo na významu souběžné silnici I/6. To se také projeví změnou kategorie původní silnice, která připadne kraji. Po změně kategorie ponese silnice číslo II/606 a bude převedena do majetku kraje. Opravu provádělo ŘSD proto, aby před převodem na nového vlastníka byla silnice „v požadovaném stavu“.

Oprava se týkala přibližně 3,7 kilometru komunikace od křižovatky silnice I/6 se silnicí I/16 ve směru na Nové Strašecí. Pracovalo se například na opravě propustků, povrchu silnice nebo svodidlech.

Tagy D6 I/6 Nové Strašecí - Řevničov Řevničov ŘSD
2 komentáře