Stadler získal první zakázku na metro v Asii, dodá automatické vlaky na Tchaj-wan

Metro v tchajwanském městě Kao-Siung. By Anav Rin - originally posted to Flickr as 世運站, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4549667Metro v tchajwanském městě Kao-Siung. By Anav Rin - originally posted to Flickr as 世運站, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4549667

Stadler ve městě Kao-siung uspěl v konsorciu se společnostmi ST Engineering a Siemens Mobility.

Švýcarská společnost Stadler získala první velkou zakázku na metro v Asii. Jako dodavatele vlaků pro novou žlutou linku si ji vybralo město Kao-siung, které je třetím největším městem Tchaj-wanu. Stadler dodá 25 vlaků.

„Vlaky budou provozovány bez strojvedoucího plně automaticky. Navíc budou speciálně navrženy pro tropické a subtropické klima na Tchaj-wanu s vysokou vlhkostí až 100 procent a extrémními teplotami až 45 stupňů,“ uvedl viceprezident Stadleru Ansgar Brockmeyer.

Stadler ve městě Kao-siung uspěl v konsorciu se společnostmi ST Engineering a Siemens Mobility, které se budou podílet na budování nové linky a depa. Trasa bude měřit téměř 23 kilometrů, bude na ní 23 stanic. Město má od roku 2008 dvě linky metra (červenou a oranžovou) s 37 stanicemi.

Pro Stadler jde o premiérovou zakázku na poli metropolitní dopravy v Asii. V posledních letech se firma podílela na velkých projektech metra ve Španělsku, Německu, Velké Británii, Bělorusku a USA s celkovým počtem více než 600 dodaných vlaků.

Nejde ale o první zakázku Stadleru na Tchaj-wanu. V listopadu 2019 zde získal smlouvu na dodávku 34 šestinápravových úzkorozchodných dieselelektrických lokomotiv. První lokomotiva má být dodána příští rok.

Tagy Kao-siung Stadler Tchaj-wan
4 komentáře