Spor o stavbu D11 se vrací do Brna. Budimex podal odvolání k vyloučení ze soutěže

Vizualizace budoucí dálnice D11 Trutnov - státní hranice, most v Lamperticích. Foto: ŘSDVizualizace budoucí dálnice D11 Trutnov - státní hranice, most v Lamperticích. Foto: ŘSD

Budimex trvá na kvalitě a pravosti svých referencí.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže bude muset znovu řešit soutěž na stavbu dálnice D11 z Trutnova na státní hranici s Polskem. Důvodem je odvolání, které podá původní a nyní vyloučený vítěz soutěže, polská společnost Budimex.

ŘSD vyloučilo Budimex ze soutěže tento týden kvůli nesplnění kvalifikačních požadavků. „Odvolací řízení je rozsáhlé. V dalším kroku plánujeme do 10. června 2024 podat odvolání k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Rozhodli jsme se zvolit tento postup, neboť jsme přesvědčeni, že naše nabídka je po všech stránkách plně konkurenceschopná a předložené reference naplňují požadavky projektu D11,“ uvedla mluvčí Budimexu Diana Zyglewská. Celý spor se týká referencí na tunely, ty vzniknou v trase dva.

Už dříve v květnu generální ředitel ŘSD Radek Mátl uvedl, že se nezačne stavět dříve než v září. „Tato bitva má negativní dopad na to, že se dálnice nestaví, i když příprava je z naší strany hotová,“ uvedl Mátl. I když zahájení prací bylo původně naplánované na zimu, část zakázky už mohla běžet.

Po vyloučení Budimexu volalo sdružení vedené MI Roads. K vyloučení nakonec přispělo rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. I když má ŘSD na splnění reference jiný právní názor, rozhodlo se řídit stanoviskem ÚOHS.

Tagy Budimex D11 D11 Trutnov - státní hranice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
30 komentářů