Společnost Czech Airlines Technics se bude starat o letoun American Airlines

Traťová údržba, ilustrrační foto. Autor: Czech Airlines TechnicsTraťová údržba, ilustrrační foto. Autor: Czech Airlines Technics

Společnost Czech Airlines Technics (CSAT) ze skupiny Českého aeroholdingu oznámila, že získala pět nových zákazníků pro traťovou údržbu letadel. Nově

Společnost Czech Airlines Technics (CSAT) ze skupiny Českého aeroholdingu oznámila, že získala pět nových zákazníků pro traťovou údržbu letadel. Nově kontroluje například letoun Boeing 767 společnosti American Airlines, která od 5. května zajišťuje každodenní linku mezi Prahou a Filadelfií. Do zmíněné pětice patří ještě Cyprus Airways, Air Cairo, Go2Sky a také ruská Pobeda. Poslední jmenovaná společnost je zajímavá tím, že zajišťuje linku Moskva – Karlovy Vary. Své služby tak ruzyňští technici poskytují ruskému dopravci na zavolání.

Kromě toho získala společnost i dvě nová osvědčení pro uvolňování letadel do provozu po provedené traťové údržbě. Nový certifikát obdržela například od egyptských úřadů pro letadla Egypt Air, kde bylo povolení zatím vždy jen jednorázové. Druhým je osvědčení pro mongolskou aerolinku Miat, pro kterou CSAT zajistí během léta takzvaný A-check, tedy nejvyšší stupeň traťové kontroly.

Traťová údržba, ilustrrační foto. Autor: Czech Airlines Technics

Traťová údržba, ilustrační foto.
Autor: Czech Airlines Technics

Traťová údržba letadel se provádí pravidelně (například na denní či týdenní bázi) i nepravidelně. Během ní probíhá celková kontrola letadla, doplnění provozních kapalin, odstranění drobných závad a dochází ke kontrole i jednotlivých částí letadla, při které se zhodnotí, zda je letadlo v pořádku a způsobilé k dalšímu letu.

K velkým zákazníkům CSAT v oblasti traťové údržby patří podle výroční zprávy za rok 2016 například i ČSA, British Airways, Korean Air, easyJet, Air France, Lufthansa nebo Delta Air Lines.

Tagy Czech Airlines Technics údržba
Žádné komentáře