Společnost airBaltic obnovila lety do Prahy a dalších evropských měst

Airbus A220-300 společnosti airBaltic na letišti v Rize. Foto: Jan SůraAirbus A220-300 společnosti airBaltic na letišti v Rize. Foto: Jan Sůra

Do Prahy se vrací další aerolinka a s ní spojení do Pobaltí.

Lotyšská společnost airBaltic obnovila, počínaje dneškem, lety z Rigy do devíti evropských měst, mezi kterými je i Praha. Stalo se tak se zpožděním, původně firma oznámila obnovení letů do Prahy na 27. červenec.

„Vítáme rozhodnutí lotyšské vlády zmírnit platná cestovní omezení při zachování bezpečnosti a ochrany zdraví veřejnosti jako hlavní priority. Umožňuje nám obnovit řadu letů, které jsou pro Lotyšsko a Pobaltí zásadní,“ uvedl generální ředitel firmy Martin Gauss.

AirBaltic nyní spojuje Rigu s 35 evropskými destinacemi, dnes byly vedle Prahy obnoveny i lety do Amsterdamu, Bruselu, Dublinu, Göteborgu, Lisabonu, Reykjavíku, Vídně a Curychu.

Letiště Praha se zatím dočkalo obnovení 103 linek do 82 destinací. V porovnání s loňskou letní sezonou je to zhruba polovina. Aktuálně se do Prahy vrátilo 34 aerolinek. Naposledy se začátkem září vrátil Finnair s linkou do Helsinek.

Firmy ale rychle plány mění podle toho, jak se stupňují či uvolňují koronavirová opatření v jednotlivých destinacích. ČSA například v srpnu oznámily obnovení letů do Bruselu, nakonec k němu ale nedošlo.

Tagy airBaltic letiště praha
25 komentářů