SOR Libchavy dodá až 17 nových autobusů pro Plzeň

Autobus SOR NS12. Foto: Dopravní podnik měst Mostu a LitvínovaAutobus SOR NS12. Foto: Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova

PMDP objednaly závazně osm autobusů, na dalších devět mají opci.

Společnost SOR Libchavy vyhrála soutěž na dodávku až 17 kusů dvanáctimetrových nízkopodlažních autobusů pro Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP). V tendru porazila Iveco, Solaris a Irisbus.

Vyplývá to z informací ve věstníku veřejných zakázek a na profilu zadavatele. SOR vyhrál jak díky nejnižší nabídkové ceně (5,65 milionu korun bez DPH), tak i deklarovaným nejnižším nákladům na palivo. Ty byly rovněž součástí hodnocení.

Podle smlouvy má SOR dodat první čtyři autobusy SOR NS 12 do konce listopadu letošního roku, další čtyři do konce listopadu 2024. Součástí kontraktu je i opce na dalších devět autobusů.

Autobusy budou nasazovány na pravidelné linky, kde standardně nejsou nasazovány kloubové autobusy,“ řekl mluvčí PMDP René Vávro. Podle něj jde o obnovu vozového parku. „Budou vyřazeny poslední autobusy Iveco Karosa Irisbus a následně SOR NB12,“ dodal Vávro. Aktuálně mají PMDP 58 dvanáctimetrových autobusů.

Tagy Plzeňské městské dopravní podniky PMDP SOR Libchavy
14 komentářů