Smartwings zajišťují přepravu závodníků Rallye Dakar, jedno letadlo je v Saúdské Arábii.

Boeing 737-800 letecké společnosti Smartwings s registrací OK-TVF v Saúdské Arábii. Foto: SmartwingsBoeing 737-800 letecké společnosti Smartwings s registrací OK-TVF v Saúdské Arábii. Foto: Smartwings

Dopravce nasadil na Arabský poloostrov jeden Boeing, ten čeká asi dvanáct letů z osmi různých letišť.

Společnost Smartwings opět získala zakázku na leteckou přepravu účastníků a organizátorů Rallye Dakar. Již 45. ročník této významné sportovní motoristické akce se koná od 31. prosince 2022 do 15. ledna tohoto roku v Saúdské Arábii.

Firma obdržela stejnou zakázku již na předminulý i minulý ročník, stejně jako tehdy název soutěže oficiálně nepotvrdila. Z příspěvku na sociální síti Facebook i destinace je ale jasné, že se jedná právě o tento závod.

Dopravce nasadil na Arabský poloostrov jedno letadlo. Podle dostupných dat z aplikace Flightradar24 jde o Boeing 737-800 s registrací OK-TVF. Jak doplnila mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková, lety po Saúdské Arábii budou provozovány až z osmi letišť. Aerolinka podle ní zajistí cca dvanáct letů.

Zajišťování přepravy sportovců či účastníků kulturní či jiné akce není pro Smartwings žádnou novinkou. V minulosti cestovala s leteckou společností kromě již zmíněných  závodníků například kompletní argentinská fotbalová reprezentace i s Lionelem Messim.

Tagy Rallye Dakar smartwings
6 komentářů