Smartwings začaly prodávat letenky na léto, posílí spojení během jarních prázdnin

Boeing 737-800 společnosti Smartwings odlétá z Prahy. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-800 společnosti Smartwings odlétá z Prahy. Foto: Letiště Praha

Dopravce netradičně nabídne spojení na Baleárské ostrovy už v únoru, na Sardinii už v dubnu.

Letecká společnost Smartwings spustila prodej letenek na letní letový řád. Ten zatím v porovnání s minulými lety není příliš bohatý: počítá zatím s deseti destinacemi a v Česku pouze z Prahy.

Vyplývá to z informací na stránkách dopravce. V prodeji jsou zatím lety do destinací, kam chtějí Smartwings létat už od začátku dubna nebo května. Kromě tradičních spojení do Funchalu na Madeiře nebo na tři letiště na Kanárských ostrovech je novinkou brzké zahájení linky do Cagliari na Sardinii.

Více než polovina z nabízených destinací na léto je ve Španělsku: kromě tří Kanárských ostrovů bude létat ještě také do Malagy, Valencie a na Mallorku.

Na Mallorku už v únoru

Českým cestujícím se letos díky novému letovému řádu otevřou nezvykle brzo dvě spíše letní destinace: už od 18. února plánují Smartwings lety na Mallorku, od dubna pak na Sardinii do Cagliari. Už v květnu chce dopravce začít létat do chorvatského Splitu.

Příliš se nemění ani cenová politika dopravce, kdy je u řady destinací spojení výrazně dražší. Například v případě letů do Cagliari vychází zpáteční letenky na 7 500 Kč, z okolních letišť v zahraničí jsou běžně k dostání lety na Sardinii o polovinu levněji. Přes svůj rezervační systém dopravce nabízí dál lety Českých aerolinií do dalších destinací. V nabídce dosud chybí jiné tradiční destinace, například Řecko či Bulharsko.

Smartwings současně oznámily, že v únoru během jarních prázdnin navýší počty letů u stávajících linek. Konkrétně jde o lety na Tenerife a do egyptských letovisek Hurghada a Marsa Alam. Celkově tak Smartwings do destinací v Egyptě, Portugalsku, Španělsku a na Kanárských ostrovech každý týden vypraví více než 10 letů.

Destinace Smartwings na letní letový řád (platnost 24. ledna)

Cagliari: od 1. dubna 2× týdně
Valencie: od 11. dubna 4× týdně
Split: od 1. května jednou týdně, od června denně.
Dubrovník: od 1. června denně
Tenerife: 2× týdně
Lanzarote: od května 1× týdně
Las Palmas: 1× týdně, od května 2× týdně
Funchal – 1× týdně, od dubna 2× týdně
Malaga – 2× týdně, od dubna denně
Palma de Mallorca – od 18. února 2× týdně, od dubna 4× týdně, od června denně

Tagy smartwings Top
141 komentářů