Smartwings vypraví mimořádně na prázdniny let na Mallorku, v Maďarsku poletí pro muzeum

Odstavená letadla společnosti Smartwings v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comOdstavená letadla společnosti Smartwings v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com

Maďarské muzeum si najalo Smartwings na vyhlídkový let kolem země.

Letecká společnost Smartwings ukončila provoz do většiny středomořských destinací. Na konci října ale ještě jednou obnoví let na Mallorku.

Podle mluvčí Smartwings Vladimíry Dufkové jde o speciální let kvůli podzimním prázdninám. Letadlo letí na Mallorku 24. října, vrací se zpět v sobotu 31. října. Po celou dobu zůstane na Mallorce odstavené, nebude se vracet zpět do Prahy. Ceny letenek jsou aktuálně na necelých šesti tisících. Přímé spojení na Mallorku nabízí ještě Ryanair, ten ale ukončí svůj provoz na této trase 23. října.

I přes spousty omezení po celé Evropě je zatím možné cestovat na Mallorku bez nutnosti karantény či testu na covid-19. Od začátku října navíc Česko už nevyžaduje po návratu z Mallorky test na covid-19 či karanténu. Otázkou zůstává, za jak dlouho na úspěchy české vlády v plošném šíření covid-19 ale zareaguje Španělsko.

Smartwings aktuálně letos nabízí ještě lety do Malagy, na Kanárské ostrovy a na Madeiru. Boeing 737-800 použije dopravce i při netradiční akci organizované leteckým muzeem v Maďarsku. Půjde o vyhlídkový let nad Maďarskem, uskuteční se 25. října.  Boeing si objednalo letecké muzeum Aeropark. Ceny se pohybují v přepočtu mezi 1900-2600 Kč podle typu místa. Během léta v Česku uskutečnily vyhlídkové lety se svými letadly České aerolinie.

Tagy Aeropark PMI smartwings
41 komentářů