Smartwings rozšíří spojení Izraele a Španělska, začal spolupracovat Israirem

Boeing 737 MAX 8 OK-SWM společnosti Smartwings. Foto: SmartwingsBoeing 737 MAX 8 OK-SWM společnosti Smartwings. Foto: Smartwings

Letecká společnost Smartwings rozšíří od letního letového řádu spojení mezi Tel Avivem a Madridem. Kromě toho prohloubí dopravce spolupráci s

Letecká společnost Smartwings rozšíří od letního letového řádu spojení mezi Tel Avivem a Madridem. Kromě toho prohloubí dopravce spolupráci s izraelskou společností Israir a začnou si sdílet kódy na pravidelných linkách Smartwings z Tel Avivu do Prahy, Madridu a Tenerife a zpět.

Dohodu o codesharové spolupráci podepsaly obě aerolinky minulý týden.  Dohoda o vzájemném sdílení kódů obou dopravců navazuje na dosavadní dlouholetou úspěšnou obchodní spolupráci mezi Smartwings a Israir Airlines.

S potěšením oznamujeme uzavření code-shareové spolupráce s naším dlouholetým izraelským partnerem leteckou společností Israir Airlines. Tato dohoda ještě zintenzívní spolupráci obou leteckých dopravců. Naší dlouhodobou prioritou je rozšiřovat nabídku destinací na pravidelných linkách Smartwings a tento druh spolupráce je jedním ze způsobů, jak dosáhnout ještě většího využití kapacity našich letadel,“ říká Roman Vik, generální ředitel Smartwings.

Code-shareová spolupráce je určena cestujícím směřujícím na pravidelných linkách Smartwings z Tel Avivu do Prahy, Madridu a Tenerife a zpět. Linky budou operovány společností Smartwings, Israir Airlines budou mít na těchto spojích svůj 6H kód.

Pravidelnou linku Praha – Tel Aviv provozuje Smartwings až 2x denně. Linky z Tel Avivu do španělských destinací Madrid a na Tenerife otevřel Smartwings loni na jaře. Přímé lety Tel Aviv – Madrid začnou nově létat třikrát týdně, na Kanárské ostrovy dvakrát týdně.

Spojení Kanarských ostrovů a Izraele je jedním z nejdelších letů v síti Smartwings: z Izraele trvá let podle letového řádu 7 hodin a 50 minut. Linku mohla firma otevřít díky nasazení nových letadel Boeing 737 MAX 8 s větším doletem, díky které mohou létat bez mezipřistání.

Tel Aviv je jednou ze základen Smartwings, kde se firma úspěšně etablovala zejména u místních cestovek.

Tagy Izrael - Kanárské ostrovy smartwings
3 komentáře