Smartwings po téměř dvou letech obnovily linku do Dubaje, budou létat denně

Boeing 737 MAX 8 společnosti Smartwings před odletem do Dubaje. Foto: Letiště PrahaBoeing 737 MAX 8 společnosti Smartwings před odletem do Dubaje. Foto: Letiště Praha

Na trase do Spojených arabských emirátů je od dnešního dne konkurence tří dopravců.

Letecká společnost Smartwings obnovila jednu ze svých nejdelších linek. Od dnešního dne začíná se spojením z Prahy do Dubaje. Na linku nasadí Boeing 737 MAX 8.

K obnovení spojení dochází téměř po dvou letech. Smartwings přestaly létat do Dubaje v lednu 2020, jako důvod uvedly „optimalizaci využití flotily“. Ještě před koronavirem dopravce trápil nedostatek letadel kvůli uzemnění 737 MAX.

Na trase do Spojených arabských emirátů budou mít konkurenci v Emirates a flydubai, které již spojení obnovily. Naopak odpadla původně plánovaná konkurence AirArabia do Šardžá nedaleko Dubaje, dopravce se rozhodl linku zatím neobnovit.

Spojené arabské emiráty jsou od 18. října 2021 nově zařazeny na seznam zemí s nízkým rizikem nákazy. Poptávku má podpořit i celosvětová výstava Expo 2020, která v Dubaji začala.

Podobně jako v minulosti sázejí Smartwings na časy letů přes den do Dubaje. Z Prahy do Dubaje letadlo bude startovat během zimního letového řádu v 9:15, v Dubaji (Terminál 1) přistane v 18:25 místního času. Pro zpáteční let z Dubaje do Prahy počítá letový řád s odletem z Dubaje v 19:30 místního času a na Letišti Václava Havla letadlo přistane ve 23:20.

Smartwings nabízejí jednosměrné letenky na lety z Prahy do Dubaje za cenu již od 2 980 korun. Do Dubaje aktuálně létají denně Emirates, čtyřikrát týdně flydubai. V září se Dubaj nedostala ani mezi patnáct destinací, kam z Prahy létá nejvíce lidí.

Tagy DXB Praha - Dubaj prg PRG-DXB smartwings spojené arabské emiráty
11 komentářů