Smartwings chtějí expandovat do Německa, zakládají tam vlastní aerolinky

První přistání Boeingu 737 MAX 8 v barvách SmartWings na ruzyňské letiště. Foto: Letiště PrahaPrvní přistání Boeingu 737 MAX 8 v barvách SmartWings na ruzyňské letiště. Foto: Letiště Praha

Letecká společnost Smartwings zakládá novou aerolinku pro provoz v Německu. Zprávu německého serveru FVW.de potvrdila mluvčí firmy Vlaďka Dufková. Smartwings

Letecká společnost Smartwings zakládá novou aerolinku pro provoz v Německu. Zprávu německého serveru FVW.de potvrdila mluvčí firmy Vlaďka Dufková.

Smartwings spojily podle serveru síly s manažery nedávno zkrachovalých Small Planet Airlines Deutschland. Provoz nového dopravce v Německu má začít v listopadu letošního roku.

Můžeme potvrdit, že Smartwings Group chce od listopadu prostřednictvím své dceřiné společnosti v Německu Smartwings Germany GmbH provozovat lety z německých letišť pod vlastní licencí,“ řekla Dufková. Na německý trh chce firma poslat nejméně jedno letadlo Boeing 737 MAX 8. Z Německa chce provozovat charterové i pravidelné lety.

U zrodu aerolinky má stát bývalý šéf Small Planet Oliwe Pavel a Andreas Wobig. Oba spolu už dříve pracovali pro Germanii, později pro Small Planet Deutschland. Loni firma zkrachovala, Germania padla letos.

Smartwings už v Německu působí, firma měla svoji bázi jeden rok i v Mnichově. Teď chce ale ukousnout větší část německého trhu než dosud.

Expanzí do Německa by dál stoupl podíl tržeb Smartwings ze zahraničí, firma má dceřiné firmy na Slovensku, v Polsku a Maďarsku, své zahraniční základny má také ve Francii či Izraeli. Dvě třetiny tržeb firmy má firma už mimo český trh.

Tagy smartwings
7 komentářů