Smartwings a ČSA ruší povinné respirátory na palubách svých letadel

Posádka Smartwings. Foto: SmartwingsPosádka Smartwings. Foto: Smartwings

Povinnost cestování s ochranou dýchacích cest drží například Ryanair či Eurowings

Letecké společnosti Smartwings a České aerolinie zruší od čtvrteční půlnoci povinnost mít na palubě letadla s výjimkou konzumace nápojů vždy ochranu dýchacích cest.

Zrušení se týká všech letů, které začínají či končí v České republice. Jde o reakci na uvolnění pravidel v české veřejné dopravě. „Zdraví našich zákazníků a jejich bezpečnost je naší nejvyšší prioritou, proto i nadále doporučujeme mít na palubě letadla nasazenou ochranu úst a nosu,“ říká Petr Čeněk, provozní ředitel Smartwings Group.

I když někteří dopravci přistoupili již dříve ke zrušení této povinnosti (například British Airways či Norwegian), u řady aerolinek je ochrana dýchacích cest stále povinná. Z největších dopravců v Praze jde například o Ryanair, Luftahnsu či Eurowings. Cesty do zahraničí se nadále řídí vstupními podmínkami cílové země.

„Doporučujeme všem cestujícím, aby si před cestou vždy zkontrolovali aktuální vstupní požadavky v cílové destinaci,“ dodává Petr Čeněk, provozní ředitel Smartwings Group. Návrat do České republiky probíhá již zcela bez omezení a před odletem do Česka není nutné vyplňovat příjezdový formulář nebo předkládat potvrzení o bezinfekčnosti.

Během prodlouženého velikonočního víkendu skupina Smartwings Group vypraví z ČR, Polska, Francie, Slovenska, Maďarska, Izraele, Kanárských ostrovů a Rakouska celkem 319 letů do 60 destinací. Z českých letišť (Praha, Brno, Ostrava) uskuteční 210 letů, které zamíří do 25 destinací. Například na oblíbené Kanárské ostrovy Smartwings během Velikonoc uskuteční 36 letů z osmi destinací: Prahy, Varšavy, Katovic, Paříže, Nantes, Lyonu, Hamburku a Jersey (Normanské ostrovy).

Tagy ČSA ochrana před koronavirem Smartwings¨
5 komentářů