Slovenské ZSSK připravují mobilní aplikaci. První zájemci si ji mohou vyzkoušet

ZSSK aplikace Ideme vlakom, foto: Zdopravy.czZSSK aplikace Ideme vlakom, foto: Zdopravy.cz

Státem vlastněná Železničná spoločnosť Slovensko v tomto týdnu zveřejnila testovací verzi své mobilní aplikace pro cestující.  Pilotní verze je dostupná

Státem vlastněná Železničná spoločnosť Slovensko v tomto týdnu zveřejnila testovací verzi své mobilní aplikace pro cestující. 

Pilotní verze je dostupná pro operační systém Android a prvních 500 zájemců se může zapojit do jejího testování. Její funkce jsme měli možnost také vyzkoušet.

Aplikace Ideme vlakom je navržená v červeném schématu společnosti odpovídajícím barvám železničních vozidel navzdory tomu, že webové stránky jsou v šedo-oranžovém schématu.

Online vyhledává spojení a umožňuje na vybraný vlak zakoupit jízdenky a rezervace. Místa vybíráte buď podle typu, přímým zadáním, nebo ze schématických plánků. Trasy, které hledáte často, si můžete uložit do oblíbených. Vyhledané spojení je možné zobrazit také na mapě. Pro dokončení nákupu nabízí hned několik online platebních metod. Jízdenky lze podle informací dopravce i jednoduše stornovat.

Na rozdíl od aplikace Můj vlak Českých drah zatím nenajdete mezi informacemi odjezdové tabule s čísly nástupišť, ani neuvidíte zpoždění vlaku. Stejně tak veškeré funkce běží v online režimu a možnost stáhnout jízdní řády pro offline hledání není zahrnuta.

ZSSK ve zprávě poznamenává, že kromě práce na Android aplikaci museli připravit celé aplikační rozhraní a ve výrobě je proto i nová verze webového eshopu. V dalších krocích přibude verze pro operační systém Apple iOS, poloha vlaku, zpoždění nebo třeba integrace SMS jízdenek.

Zajímavostí jsou úvahy obohatit aplikaci o doplňkové služby jako objednání jídla z jídelního vozu, taxi či půjčení auta.

Tagy mobilní aplikace ZSSK
14 komentářů