SkyUp začal prodávat letenky z Brna do Kyjeva, zpáteční vychází na 1531 korun

Boeing 737-800 ukrajinské společnosti SkyUp Airlines. Foto: SkyUpBoeing 737-800 ukrajinské společnosti SkyUp Airlines. Foto: SkyUp

SkyUp přidal i další destinace z Prahy na Ukrajinu, má i povolení pro spojení Kyjeva a Ostravy.

Ukrajinská letecká společnost SkyUp Airlines spustí 25. dubna přímé letecké spojení Brna a Kyjeva. Dopravce, který už v Česku létal z Prahy a Pardubic, nabídne z Jižní Moravy dva lety týdně. Firma má povolení i pro lety z Ostravy, dosud ale tuto linku v rezervačním systému nenabízí.

Linka bude v provozu dvakrát týdně: ve čtvrtek a v neděli. Z Brna bude odlétat v 17:20 s příletem do Kyjeva ve 20:10. Z Kyjeva Boeing 737-800 poletí v 15:20 a v Brně bude letadlo v 16:20. Nejlevnější zpáteční letenky nabízí za 71 dolarů (1531 Kč) s příručním zavazadlem do 7 kilogramů. Lety jsou v prodeji do konce letního letového řádu.

SkyUp získal povolení i pro linku z Ostravy, kam může z Kyjeva létat až třikrát týdně. Dosud ale toto spojení nezačal nabízet.

SkyUp s příchodem koronavirové krize z Česka prakticky zmizel, návrat dopravce postupně oddaluje. Aktuálně nabízí na březen lety z Pardubic do Kyjeva, rozšířil také možnosti spojení z Prahy na Ukrajinu, nově začal prodávat kromě spojení do Lvova, Záporoží a Charkova také lety do Kyjeva a Oděsy.

Pro Brno půjde o druhou pravidelnou linku, která bude na jaře v provozu. Návrat na konec března chystá také Ryanair se spojením do Londýna. Konkurenci u leteckého spojení Česka s Ukrajinou ještě loni zvýšil Wizz Air s linkami z Pardubic do Lvova a Kyjeva.

Tagy BRQ BRQ-KBP Kyjev letecké spojení Česko - Ukrajina Letiště Brno SkyUp SkyUp Airlines
33 komentářů