SkyUp potichu zrušil plánované lety z Ostravy i Brna

Boeing 737-800 společnosti SkyUp Airlines v Ostravě. Foto: Radim Koblížka / LKMT SpottersBoeing 737-800 společnosti SkyUp Airlines v Ostravě. Foto: Radim Koblížka / LKMT Spotters

Ukrajinský dopravce si ponechal lety z Pardubic a Prahy do Kyjeva, jiné spojení z Česka už nenabízí.

Letos ohlášená expanze ukrajinské letecké společnosti SkyUp Airlines z Brna a Ostravy do Kyjeva se nekoná. Dopravce potichu stáhl všechny lety z rezervačního systému a Ostravu i Brno vymazal ze seznamu destinací. I nadále v Česku nabízí lety z Prahy a Pardubic.

Brno a Ostrava se dostaly na seznam celkem 33 linek, u kterých SkyUp podle ukrajinského serveru Avianews.com samy požádaly o zrušení přidělení leteckých práv a ukrajinský letecký úřad jejich žádosti vyhověl. Kromě Ostravy je na seznamu zrušených destinací také například Bratislava nebo Poprad. Už dříve SkyUp zrušil lety z Prahy do Charkova a Lvova a nechal v nabídce jen spojení do Kyjeva. Létat nebude ani do Záporoží a Oděsy, kam už několik týdnů prodával letenky. I návrat linky do Kyjeva neustále posouvá, aktuálně až na červenec.

Důvodem rušení je především omezení cestování pro ukrajinské občany do zemí Evropské unie. SkyUp lety z Brna a Ostravy několikrát posunul, podle původních plánů měl začít létat na konci dubna. Z Brna měl létat dvakrát týdně, z Ostravy třikrát týdně.

Tagy BRQ Letiště Brno Letiště Ostrava OSR SkyUp SkyUp Airlines
57 komentářů