SkyTeam přivítá nového člena, k alianci se přidá Virgin Atlantic

A350-1000 Virgin Atlantic vyjíždí z lakovny. Foto: Virgin AtlanticA350-1000 Virgin Atlantic vyjíždí z lakovny. Foto: Virgin Atlantic

Virgin Atlantic bude první britskou aerolinkou v alianci.

Britská letecká společnost Virgin Atlantic oznámila připojení k alianci leteckých dopravců SkyTeam. Druhá největší letecká aliance se tak již na začátku příštího roku rozšíří na devatenáct členů. Virgin Atlantic bude první a jedinou aerolinkou ze Spojeného království patřící do aliance. Z propojení budou moci těžit jak běžní pasažéři na linkách do více než tisícovky destinací, tak prémioví cestující.

„Jako člen SkyTeamu bude Virgin Atlantic těžit z nových příležitostí k rozšíření své globální sítě prostřednictvím nově vzniklých partnerství. Cestující získají více způsobů, jak využívat nasbírané míle a přitom těžit z nabídky služeb, kterými je Virgin Atlantic proslulý,“ uvedla za SkyTeam Kristin Colvile.

Virgin Atlantic vlastní z 51 procent miliardář Richard Branson. Menší podíl patří americké Deltě. Z hlavní základny v Londýně na letišti Heathrow a z Manchesteru společnost provozuje dálkové lety do Severní Ameriky, Karibiku, Asie a na Střední východ. Právě odlety z Heathrow nabídnou cestujícím snadné možnosti přestupování mezi lety odlétajícími z terminálu 3, který využívají další členové aliance, jako například již zmíněná Delta nebo Air France-KLM.

Tagy SkyTeam Virgin Atlantic
1 komentář