Skupina AURES Holdings míří k prodejnímu rekordu, po Spartě vybavila auty i fotbalisty Slavie

Pobočka AAA Auto, ilustrační foto. Pramen: Aures HoldingsPobočka AAA Auto, ilustrační foto. Pramen: Aures Holdings

Vedle prodejů aut oznámila skupina AURES Holdings i plán rozvoje fotovoltaiky.

Skupina AURES Holdings, která provozuje sítě autocenter AAA AUTO, Mototechna, Auto Diskont a Driverama, prodala od ledna do září 69 100 aut, což je meziročně o sedm procent více. Největší prodejce ojetých vozidel tak zřejmě za celý rok překoná loňský rekord 86 tisíc prodaných aut. Zároveň oznámil partnerství s pražskou fotbalovou Slavií; klubu poskytl 30 zánovních vozidel. Podobné partnerství má už delší čas se Spartou.

Z celkového objemu se 38 100 automobilů prodalo v České republice, 14 400 vozů na Slovensku, 15 400 v Polsku a 1 200 v Německu. Skupina také otevřela novou pobočku v polské Poznani a přesouvá autocentrum v Ústí nad Labem na novou lokalitu s větší kapacitou. V tuzemsku a na Slovensku zůstává nejprodávanější Škoda Octavia, v Polsku Opel Astra.

„Dosavadní výsledky prodejů za devět měsíců letošního roku jsou pro nás zatím nejlepší v naší třicetileté historii, kterou si v letošním roce připomínáme … Našemu dobrému prodejnímu výsledku jistě pomáhá i to, že se podle našich statistik na rozdíl od ostatního zboží ceny ojetých vozů už od dubna prakticky nezvedají,“ uvedla šéfka AURES Holdings Karolína Topolová.

Vedle prodejů aut oznámila i plán rozvoje fotovoltaiky. V první fázi příští rok chce skupina zprovoznit tři fotovoltaické elektrárny na pobočkách v Praze, Brně a v Piasecznu u Varšavy. Celková plocha osazená fotovoltaickými panely bude téměř 3 000 m2. Jejich celkový výkon ve špičce by měl dosáhnout zhruba 580 kilowattů.

Pokud jde o partnerství se Slavií, je smlouva podepsána na dva roky s opcí. Klub má k dispozici auta z nabídky Mototechny a Mototechny Drive. „S českým fotbalem naše společnost různými formami spolupracuje již šest let, protože fotbal je pro nás z hlediska marketingu velmi atraktivní. Zajišťuje nám přímý a častý kontakt s našimi potencionálními zákazníky z řad fotbalových fanoušků, ale i byznysových partnerů,“ doplnila Topolová.

Tagy AAA Auto Aures Holdings
1 komentář