Skončí „facebooková“ linka z Košic? Není rozhodnuto, říkají nově Eurowings

Letiště v Košicích. Foto: Letiště KošiceLetiště v Košicích. Foto: Letiště Košice

Bouřlivé reakce vyvolala jediná odpověď společnosti Eurowings na facebooku, zejména pak v Košicích a okolí. Aerolinka minulý týden na dotaz

Bouřlivé reakce vyvolala jediná odpověď společnosti Eurowings na facebooku, zejména pak v Košicích a okolí. Aerolinka minulý týden na dotaz jednoho z uživatelů ze svého oficiálního profilu uvedla, že s linkou Košice – Düsseldorf už od konce března příštího roku nepočítá. Linku, kterou vybrala hlasováním na facebooku, přitom spustila teprve na konci října.

Jen krátce poté ale zprávu nejprve dementovalo košické letiště, které na svém facebookovém profilu uvedlo, že linka bude dál pokračovat a že jde o nedorozumění.  Server Košice Online v úterý citoval Ivana Orece z Eurowings, podle kterého linka bude pokračovat. „Z Košic a do Košic plánujeme létat i příští léto. Letenky ještě nejsou v prodeji, tak jako do mnoha jiných destinací. Jakmile dokončíme přípravu našeho letního letového řádu, budou dostupné na našem webu,“ řekl Orec. 

Deník Zdopravy.cz požádal Eurowings ještě o vyjádření, jak to tedy s budoucností linky je. Odpověď  z tiskového oddělení dorazila ve středu odpoledne a ukazuje, že rozhodnuto ještě není. „Stále připravujeme letní letový řád, nemůžeme v tuto chvíli poskytnout více informací,“ řekla Natalie Gerber z tiskového oddělení.

Současně vyvrátila i obavy o osud linky Eurowings z Kolína nad Rýnem do Prahy, která rovněž není stále v rezervačním systému. V jejím případě je podle ní už jisté, že dál bude v provozu.

Na linku z Košic do Düsseldorfu nasazují Eurowings turbovrtulový Bombardier Dash Q400, let trvá téměř tři hodiny, což může být pro řadu cestujících odrazující kvůli hluku. Linka létá v pondělí, ve středu, pátek a v neděli. Cestující mají návaznost na 30 dalších linek v Evropě a severní Americe. Pro řadu cestujících může být odrazující i malá frekvence letů.

Eurowings se rozhodly vybrat novou destinaci do své sítě netradičním způsobem: z šestice měst nechaly vybrat veřejnost. Lidé hlasovali nejprve na webovém portálu, tři města s nejvyšším počtem hlasů, Cork, Košice a Friedrischhafen, pak postoupila do finále, kde lidé vybírali na facebookovém profilu Eurowings. Ve finále jasně vyhrály Košice.

Tagy Eurowings Letiště Košice linka Košice - Düsseldorf
1 komentář