Škoda ukázala poprvé RegioPanter pro Plzeňský kraj, testuje ho ve Velimi

RegioPanter pro Plzeňský kraj na okruhu ve Velimi. Foto: Škoda TransportationRegioPanter pro Plzeňský kraj na okruhu ve Velimi. Foto: Škoda Transportation

Škoda Transportation finišuje s výrobou a testováním nových jednotek RegioPanter pro České dráhy. Veřejnost je už může vidět na železničním

Škoda Transportation finišuje s výrobou a testováním nových jednotek RegioPanter pro České dráhy. Veřejnost je už může vidět na železničním okruhu u Velimi, kde začalo jejich testování.

První z devíti jednotek mají České dráhy převzít na přelomu října a listopadu, od platnosti nového jízdního řádu budou jezdit na lince z Plzně do Horažďovic předměstí, některé až do Pňovan.

RegioPanter pro Plzeňský kraj na okruhu ve Velimi. Foto: Škoda TransportationRegioPanter pro Plzeňský kraj na okruhu ve Velimi. Foto: Škoda TransportationRegioPanter pro Plzeňský kraj na okruhu ve Velimi. Foto: Škoda TransportationRegioPanter pro Plzeňský kraj na okruhu ve Velimi. Foto: Škoda TransportationNový RegioPanter v nátěru pro Plzeňský kraj. Foto: Plzeňský krajJednotka Regiopanter pro provoz na elektrifikovaných regionálních tratích. Foto: Jan Sůra

Na rozdíl od většiny vlaků Českých drah nebudou mít klasický modro-bílý korporátní nátěr, ale barevnou kombinaci modré, šedé, žluté a zelené. Vzhled vybrali lidé v anketě, kterou uspořádal Plzeňský kraj.

Za vlaky zaplatí České dráhy zhruba miliardu korun, většinu nákladů má pokrýt evropská dotace. Nové vlaky budou klimatizované, nabídnou připojení k internetu pomocí technologie wifi a elektrické zásuvky nebo informační systém. Kromě toho bude vždy alespoň jeden vůz v soupravě disponovat místem pro přepravu osob se sníženou schopností pohybu a orientace.

Cestujícím se výrazně zlepší kvalita cestování,  vozy u vlaků mezi Plzní a Horažďovicemi patří k jedněm z nejhorších, které České dráhy provozují.

[yop_poll id=4]

Tagy České dráhy elektrická jednotka 650 Plzeňský kraj RegioPanter Škoda Transportation
76 komentářů