Síť AAA Auto prodala loni rekordní počet aut, téměř 87 tisíc

Pobočka AAA Auto, ilustrační foto. Pramen: Aures HoldingsPobočka AAA Auto, ilustrační foto. Pramen: Aures Holdings

Nejoblíbenějším prodávaným vozem ve skupině je dlouhodobě Škoda Octavia.

Síť autobazarů skupiny AURES Holdings (AAA AUTO, Mototechna, Auto Diskont) prodala loni ve střední Evropě nejvíce aut za svou třicetiletou existenci, celkem 86 571. V roce 2020 to bylo 70 tisíc ojetých aut. Skupina to dnes oznámila v tiskové zprávě s tím, že rekord přišel navzdory koronavirovým omezením.

Nejvíce aut se prodalo v České republice (49 271), následovalo Polsko (20 417) a Slovensko (16 846). „Nedostatek nových automobilů, prodlevy v jejich výrobě a rostoucí ceny automobilů na celoevropském trhu utvrdily zákazníky v tom, že není výhodné již déle čekat na obměnu jejich vozu. Češi, Poláci i Slováci se i při nákupu ojetiny naučili pohybovat v on-line světě a zjistili, že i nákladnější položku, jako je automobil, lze bezpečně nakoupit přes počítač,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva AURES Holdings.

Nejsilnějším měsíce byl říjen, kdy skupina prodala 8 844 aut. V České republice měl řetězec šest vůbec nejúspěšnějších měsíců v řadě, z čehož nejvíce automobilů se prodalo v květnu. V Polsku a na Slovensku padaly rekordy v říjnu.

Nejoblíbenějším prodávaným vozem v celé skupině je dlouhodobě Škoda Octavia. Tahounem je obzvláště v České republice a na Slovensku, kde obsadila první místa. V Polsku se umístila na čtvrté pozici. Druhé a třetí místo v ČR i na Slovensku drží Škoda Fabia a Volkswagen Passat. V Polsku je dlouhodobě nejoblíbenější Opel Astra, druhou příčku si drží Ford Focus, třetí je Opel Insignia.

V České republice si zákazníci z 51 procent volili benzínové automobily. Vyšší podíl si drží Polsko s 67 procenty prodaných benzínových vozidel. Více než čtvrtina Čechů a Slováků volí automobil s automatickou převodovkou. V Polsku automat preferuje 17 procent zákazníků.

Tagy AAA Auto Aures Holdings trh ojetých vozidel
27 komentářů