Singapore Airlines věří v návrat A380. Z pouště posílají první odstavené letadlo k modernizaci interiéru

Letadlo A380 v barvách Singapore Airlines. Foto: Singapore AirlinesLetadlo A380 v barvách Singapore Airlines. Foto: Singapore Airlines

Zahájení modernizace interiéru ukazuje, že dopravce ještě věří v návrat letadel do provozu.

Mezi zprávami o trvalém vyřazení letadel Airbus A380 jde o nečekanou výjimku. Letecká společnost Singapore Airlines dnes oznámila, že po měsících odstavení v australské poušti v Alice Springs přesune jedno z letadel pro modernizaci interiéru.

Na přesun upozornil australský server Business Traveller. Letadlo přeletělo nejprve do Sydney, kde projde větší údržbou před přeletem do Singapuru ke kompletní modernizaci interiéru. Přelet se týkal letadla 9V-SKQ vyrobeného před devíti lety.

Singapore Airlines byly prvním provozovatelem A380 na světě. Aktuálně počítá s tím, že modernizací projde sedm letadel. Měly by mít stejné uspořádání jako stejný typ letadel dodávaný od roku 2017.

„V tuto chvíli nemáme žádné přesné plány, kdy se letadlo vrátí do provozu. Pokračujeme ve sledování poptávky,“ řekl mluvčí Singapore Airlines. Většina flotily A380 u leteckých společností je odstavena, letadlo je na současnou poptávku příliš velké. Aktivně mají část letadel v provozu China Southern a Emirates. Některé společnosti je už trvale vyřadily.

Úpravy interiéru oznámily Singapore Airlines při zařazení nových A380 do flotily v roce 2017. Největší změnou je uspořádání první třídy a byznys třídy, kde je možnost sedačky přestavět na dvoulůžka. Aerolinka zmenšila počet míst v první třídě na polovinu: z 12 kabin (suites) na 6.

Singapore Airlines jsou první aerolinkou, která začala létat s Airbusy A380. Nedávno oslavily tyto stroje deset let komerčního provozu. Foto: Singapore AirlinesByznys třída v novém, velkou změnou je především možnost spojení dvou plně rozložitelných sedaček v jedno dvojlůžko v prostřední řadě. Foto: Singapore AirlinesV každé kabině v první třídě je postel i sedačka. Foto: Singapore AirlinesKabiny v první třídě půjde spojit v jednu  a umožnit i spaní na dvoulůžku. Foto: Singapore AirlinesNovinkou na palubě bude třída Premium Economy, celkem půjde o 44 míst. Foto: Singapore AirlinesNová podoba ekonomické třídy v A380. Celkem bude v letadle v této třídě 343 míst oproti stávajícím 399. Uspořádání bude 3-4-3. Foto: Singapore AirlinesSedačky v ekonomické třídě prošly zeštíhlením, i nadále budou mít ale nadstandardní prostor pro nohy. Rozteč je 81 centimetrů. Foto: Singapore Airlines. Koupelna v první třídě v Airbus A380 Singapore Airlines. Foto: Singapore Airlines
Tagy A380 Airbus A380 Singapore Airlines
11 komentářů