Silnici podél Ploučnice opraví za 357 milionů korun Eurovia s SaM

Oprava silnice na Javorník u Liberce. Foto: Jan SůraOprava silnice na Javorník u Liberce. Foto: Jan Sůra

Ústecký kraj vybral jako vítěze své jedné z největších silničních zakázek sdružení firem Eurovia a SaM silnice a mosty. Za

Ústecký kraj vybral jako vítěze své jedné z největších silničních zakázek sdružení firem Eurovia a SaM silnice a mosty. Za 357 milionů korun opraví více než 17 kilometrů dlouhý sek silnice II/262 ze Starého Šachova do Děčína.

Vítězné sdružení nabídlo o 43 milionů korun nižší cenu než byla odhadovaná, což v poslední době nebývá u veřejných zakázek na silniční stavby příliš zvykem. Nabídku podalo celkem 7 zájemců. Zavázalo se, že silnici opraví do 64 týdnů od předání staveniště.

Opravou projde silnice v úseku od hranic s Libereckým krajem, která podél Ploučnice spojuje Děčín s Českou Lípou.

Silnice prochází intravilánem měst Děčín, Benešov nad Ploučnicí, obcemi Jedlka, Františkov nad Ploučnicí a Starý Šachov. „Navržena je rekonstrukce krytu v celém úseku, včetně rekonstrukce stávajících propustků, mostů, odvodnění a opěrných a gabionových zdí, chodníků, provedení sanací sesuvů a čištění povrchů skalních masivů od volných kamenů a nestabilních částí,“ vyjmenovala hlavní úpravy mluvčí Ústeckého kraje Magdalena Fraňková. Na chodce čekají nové přechody. Kraj bude opravdu financovat hlavně dotací z Integrovaného operačního programu (IROP).

Tagy eurovia II/262 SaM silnice a mosty Starý Šachov - Děčín Ústecký kraj
1 komentář