Silnici I/9 u České Lípy čeká nezvyklá uzavírka. Kvůli vyšetřovacímu pokusu

Nehoda u Sosnové. Foto: Policie ČRNehoda u Sosnové. Foto: Policie ČR

Policie bude zkoumat například rozhledové poměry na křižovatce.

Na necelou hodinu uzavřou policisté ve čtvrtek ráno u Sosnové na Českolipsku silnici I/9. Důvodem bude vyšetřovací pokus v souvislosti s loňskou dopravní nehodou.

Uzavírka proběhne od 5:45 do 6:30, týká se křižovatky u autodromu Sosnová. Policisté zde provedou vyšetřovací pokus v souvislosti se smrtelnou nehodou, ke které tu došlo loni 6. prosince kolem 6. hodiny ranní.

Na křižovatce silnice I/9 a místní komunikace číslo 00913 se tehdy střetlo osobní vozidlo tovární značky Nissan Micra s posypovým vozidlem s radlicí. Střet nepřežil řidič nissanu. „Příčinu a okolnosti této tragické nehody stále zjišťujeme a zítra budeme například zkoumat, jaké měli oba řidiči výhledové podmínky,“ dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

Ve směru od České Lípy povede objízdná trasa přes ulice Vrchlického a 5. května. Řidiči osobních aut mohou pak projet obcí Sosnová po staré silnici na Ramš, nákladní musejí jet z ulice 5. května do ulice U Obecního lesa a dál přes most směřující na Zahrádky. Ve směru od Prahy bude uzavřen sjezd silnice I/9 u benzinové čerpací stanice Zaris Sosnová. Odtud lze pokračovat rovně do ulice U Obecního lesa, kde za mostem mohou osobní i nákladní vozidla sjet a projet po staré silnici do ulice 5. května až k ulici Svárovská.  Na silnici I/9 se dostanou motoristé po ulici Karla Poláčka, řidiči osobních vozů mohou ještě zvolit variantu přes Dubici do centra České Lípy.

Tagy I/9 Policie České republiky Sosnová
18 komentářů