Silnici I/9 čeká u Mělníka dvoutýdenní uzavírka, objížďka bude měřit až 90 kilometrů

Oprava silnice. Ilustrační foto: ŘSDOprava silnice. Ilustrační foto: ŘSD

Omezení začíná v neděli. ŘSD kompletní uzavírku vysvětluje bezpečnostními důvody.

Ředitelství silnici a dálnic (ŘSD) začne od neděle s třetí etapou opravy silnice I/9 mezi Vehlovicemi a Želízy na Mělnicku. Na rozdíl od předchozích etap přinese tato část kompletní zastavení provozu od 8. do 22. srpna.

„Veškeré práce v rámci 3. etapy budou probíhat za úplné uzavírky komunikace,“ řekl Martin Buček z týmu komunikace ŘSD.

Třetí etapa se týká závěrečného 345 metrů dlouhého úseku Pražské ulice v Liběchově po křižovatku s Litoměřickou ulicí, kde se napojuje silnice II/261 od Štětí. „Ačkoliv se jedná o nejkratší  z 5 úseků, jde současně také o úsek nejužší, kde z bezpečnostních důvodů není možné provádět práce za provozu po polovinách vozovky, jak tomu bylo doposud,“ dodal Buček.

Objízdné trasy jsou rozděleny podle tonáže aut. Vozidla nad 12 tun mají dvě objízdné trasy: jedna přes D8 a Litoměřice, druhá přes Mladou Boleslav a Doksy. Délka objížděk je 85 a 90 km. Osobní auta čeká objížďka o délce 14 kilometrů přes Střednici-Strážnici.

Objízdné trasy pro uzavírku silnice I/9 v Liběchově. Foto: ŘSD

Objízdné trasy pro uzavírku silnice I/9 v Liběchově. Foto: ŘSD

Po ukončení 3. etapy bude zbývat dokončit opravu zbývajících 1740 metrů z celkem 3500 metrů mezi Vehlovicemi a Želízy. V rámci 4. a 5. etapy se již bude ve směru z centra Liběchova směrem na Želízy pracovat opět za provozu po polovinách vozovky s kyvadlově řízenou dopravou.

Oprava silnice v tomto úseku probíhá od července, zakázku získala za 32,6 milionů korun společnost B E S.

Tagy I/9 Liběchov Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
14 komentářů