Silničáři zahájí opravu I/27 ve Štěpánovicích na Klatovsku, omezení přijde až příští rok

Oprava silnice I/27. Pramen: ŘSDOprava silnice I/27. Pramen: ŘSD

Silnice I/27, kterou využívají tisíce aut denně, je v poslední době pro řidiče postrachem. Na výjezdu z Klatov je uzavřena.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájí v pondělí práce na první etapě opravy vytížené silnice I/27 na průtahu Štěpánovicemi severně od Klatov. Letošní práce jsou naplánované do konce října, kdy má proběhnout výměna kanalizace a vodovodu v chodníku. Zásadní omezení dopravy přijde až příští rok.

Silnice dostane nový povrch a na obou stranách obce vzniknou středové ostrůvky. „Důvodem pro instalaci středových ostrůvků je regulace vjezdové rychlosti vozidel na území obce a zvýšení bezpečnosti ve Štěpánovicích,“ uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Stavební úpravy vozovky jsou plánované až na příští rok. Budou probíhat za částečné uzavírky silnice, doprava bude vedena jedním jízdním pruhem kyvadlově. Opravu pro ŘSD provede společnost Silnice Klatovy, která uspěla ve výběrovém řízení s cenou 25,5 milionu korun.

Silnice I/27, kterou využívají tisíce aut denně, je v poslední době pro řidiče spíše postrachem. Už od středy je silnice kvůli opravě mostu uzavřena na výjezdu z Klatov směrem na Plzeň (ulice Plzeňská), a bude tomu tak až do konce října. Řidiči musejí využívat objížďku. Přitom teprve před týdnem ŘSD znovu otevřelo úsek od Přeštic na Plzeň, který rovněž prošel rekonstrukcí (konkrétně úsek Horní Lukavice – Přeštice). Objížďka vedla přes Dolní Lukavici.

Ředitelství silnic a dálnic zároveň už více než rok staví přeložku silnice I/27 v úseku Šlovice – Přeštice. Šest kilometrů nové silnice, která se změní na čtyřpruh, staví sdružení firem IMOS a Váhostav. Součástí stavby je i obchvat Horní Lukavice.

Tagy I/27 ŘSD
2 komentáře