Silničáři uvolní průtah Budějovicemi o týden dříve, kvůli Zemi živitelce

Oprava mostu v ulici Generála Píky (I/34), České Budějovice. Pramen: ŘSDOprava mostu v ulici Generála Píky (I/34), České Budějovice. Pramen: ŘSD

Během zemědělské výstavy Země živitelka doprava v jihočeské metropoli výrazně houstne.

Společnost Colas, která pro Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) opravuje most na hlavním průtahu Českými Budějovicemi, ukončí práce s více než týdenním předstihem oproti plánu. Uzavírka v ulici Generála Píky na silnici I/34 ve směru do centra a na Linec tak skončí ve čtvrtek.

Podle mluvčího ŘSD Adama Kolouška byly práce urychleny „ve snaze co nejvíce odlehčit dopravě ve městě před zahájením veletrhu Země živitelka a začátkem školního roku“.

Zemědělská výstava Země živitelka, kterou během několika dnů navštíví obvykle přes sto tisíc lidí, začíná na českobudějovickém výstavišti právě ve čtvrtek. Doprava ve městě kvůli tomu výrazně zhoustne.

Původní termín opětovného uvedení mostu (a průtahu městem na jih) do plného provozu byl stanoven na 5. září. Od 19. července bylo místo průjezdné jen směrem na sever k dálnici D3, jíž slouží ulice Generála Píky jako přivaděč. V opačném směru byla doprava vedena po objízdné trase Okružní ulicí a Pražskou třídou, kde se tvořily dlouhé kolony.

Místem opravy proudí tranzit od Prahy a Brna ve směru na Rakousko a Písek. „Opětovným uvedením komunikace do provozu tak na místě skončí částečná uzavírka a řidiči už při cestě do centra města nebudou muset využívat objízdné trasy po jiných komunikacích,“ doplnil Koloušek.

Zmíněný most je součástí nového přivaděče, který byl otevřen v roce 2011.

Tagy České Budějovice D3 I/34 ŘSD ulice Generála Píky
6 komentářů