Silničáři opraví most přes Moravu na I/55 v Uherském Hradišti

I/55, most přes Moravu v Uherském Hradišti. Pramen: ŘSDI/55, most přes Moravu v Uherském Hradišti. Pramen: ŘSD

Práce na mostě, přes který vede čtyřpruhová silnice, budou probíhat po polovinách. Na každou polovinu si silničáři vyčlenili čtyři měsíce.

Obyvatelé souměstí Uherské Hradiště/Staré Město se musejí připravit na dopravní omezení na páteřní silnici I/55. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se letos hodlá pustit do opravy mostu přes řeku Moravu, který obě města propojuje.

„Důvodem je celkový stavební stav mostu, který byl postaven v roce 1956 a od té doby neprošel zásadnější rekonstrukcí,“ uvedla mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková. Během opravy dojde k opravě izolace a odvodnění mostu, budou vyměněny mostní závěry, chodníkové římsy a zábradlí.

„Vozovka na mostě bude rozšířena. Spodní stavba a nosná konstrukce budou sanovány a proběhne údržba mostních ložisek. Křižovatka s ulicí Moravní nábřeží bude doplněna o přechody pro chodce,“ doplnila Trubelíková.

Práce na mostě, přes který vede čtyřpruhová silnice, budou probíhat po polovinách. Na každou polovinu si silničáři vyčlenili čtyři měsíce. Provoz bude po čas oprav veden v obou směrech v režimu 1 + 1 bez semaforů.

ŘSD předpokládá, že oprava začne o letních prázdninách, polovina mostu pak bude hotova do listopadu. Druhá polovina mostu se má začít opravovat příští rok na jaře. Celkové náklady se odhadují na 38 milionů korun.

Tagy I/55 ŘSD Uherské Hradiště
12 komentářů