dpp

Silničáři opraví další část D35 u Olomouce, práce na úseku Křelov – Litovel vyjdou na půl miliardy

Dálnice D35. Foto: ŘSDDálnice D35. Foto: ŘSD

Mezi Olomoucí a Mohelnicí na D35 chystá ŘSD také hromadné odstraňování výtluků.

Na zhruba půl miliardy korun odhaduje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) plánovanou opravu dálnice D35 u Olomouce. Zatímco v loňském roce se pracovalo v úseku Litovel – Křelov, letošní investice počítá s rekonstrukcí 12kilometrového úseku v opačném směru, tedy Křelov – Litovel.

Dálnice D35 v úseku Křelov - Litovel, který čeká oprava.Zdroj: ŘSD

Dálnice D35 v úseku Křelov – Litovel, který čeká oprava.
Zdroj: ŘSD

„Závratná hodnota veřejné zakázky bude upřesněna po dokončení probíhajícího hledání zhotovitele. Po podpisu smluv bude znám i termín, dopravní opatření a podobně,“ napsalo ŘSD na sociální síti X.

Rekonstrukce bude letošní největší investicí ŘSD do oprav komunikací v Olomouckém kraji. Pracovat se má na povrchu dálnice, středových svodidlech či přejezdech středového pásu. Podrobnosti budou zveřejněny později. Podle Miroslava Mazala z týmu komunikace ŘSD má rovněž dojít ke zkvalitnění podloží.

Zmizí výtluky

Oprava D35 v úseku Křelov – Litovel není jediná, kterou letos ŘSD na dálnici plánuje. Chystá se také hromadné odstraňování výtluků mezi Olomoucí a Mohelnicí. V květnu a červnu se bude pracovat u Břuchotína, Příkazů, Litovle a Řimic.

Přesné termíny oprav výtluků na D35 jsou k dispozici na webu ŘSD. Mohou je však ovlivnit nevhodné klimatické podmínky.

„V případě dobrého počasí práce obvykle začínají od 7:00 hodin ráno. Zhotovitelem se ve veřejné soutěži stala společnost Strabag a podle dlouhodobé smlouvy dojde ve všech lokalitách k opravě vrchních i spodních vozovkových vrstev,“ dodal Mazal.

Termíny oprav výtluků na D35 u Olomouce.Zdroj: ŘSD

Termíny oprav výtluků na D35 u Olomouce.
Zdroj: ŘSD

Tagy D35 D35 Křelov - Litovel dálnice D35 Olomouc Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
32 komentářů