Silničáři opraví D1 u Prahy, práce za 300 milionů začnou o víkendu

Modernizace D1, ilustrační foto. Autor: ŘSDModernizace D1, ilustrační foto. Autor: ŘSD

Dálnice D1, která už několik let prochází mezi Mirošovicemi a Kývalkou velkou modernizací, nebude pro řidiče v příštích měsících snadno

Dálnice D1, která už několik let prochází mezi Mirošovicemi a Kývalkou velkou modernizací, nebude pro řidiče v příštích měsících snadno průjezdná ani v těsné blízkosti Prahy. Ředitelství silnic a dálnic se už tento víkend pustí do výměny povrchu mezi 12. a 16. kilometrem.

Práce za 302 milionů s DPH provede společnost Eurovia, která zvítězila v tendru před Porrem a Strabagem. Jde o jednu z největších dálničních oprav posledních let (když se pomine zmíněná modernizace, kterou ŘSD počítá do novostaveb). Úsek patří zároveň spolu s pražským okruhem k nejvytíženějším na české dálniční síti, když tudy denně projede až 100 tisíc vozidel.

Oprava D1. Autor: ŘSD

Oprava D1.
Autor: ŘSD

„Práce se neobejdou bez dopravního opatření, které zaručí dostatečný a bezpečný prostor pro provedení prací a bezpečnost pracovníků. Proto bychom chtěli požádat všechny řidiče o dodržování stanovených rychlostí,“ uvedla mluvčí Eurovie Iveta Štočková.

Práce budou letos rozděleny do čtyř etap, skončit by měly s koncem prázdnin. Vždy by přitom měly být zachovány alespoň dva jízdní pruhu v každém směru. Rekonstrukce se přitom týká i exitu Všechromy, kde bude rovněž provoz omezen. Od konce června do poloviny července bude uzavřen sjezd od Brna a nájezd na Prahu, v srpnu pak sjezd od Prahy a výjezd na Brno. Příští rok na jaře budou práce pokračovat už jen ve směru na Prahu a to mezi 9. a 12. kilometrem.

ŘSD zároveň připravuje podobnou opravu i na samém začátku dálnice mezi 2. a 12. kilometrem. Není ale zatím jasné, zda práce začnou už příští rok.

Tagy D1 eurovia oprava ŘSD
3 komentáře