Silničáři mění most na I/38 na Havlíčkobrodsku, kvůli Dukovanům je třeba větší nosnost

Práce na výměně mostu u obce Kámen na I/38. Pramen: ŘSDPráce na výměně mostu u obce Kámen na I/38. Pramen: ŘSD

Instalováno bylo mostní provizorium, na které byla převedena veškerá doprava. Ta je vedena kyvadlově a řízena semafory.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) započalo na silnici I/38 u obce Kámen na Havlíčkobrodsku výměnu starého mostu za nový. Most, který převádí silnici přes Lučický potok, vykazuje dle silničářů řadu vad a je na konci životnosti.

„Navíc je tato trasa plánována pro přepravu těžkých komponent pro dostavbu JE Dukovany, což vyžaduje násobně vyšší nosnost mostu,“ doplnil mluvčí ŘSD pro Vysočinu Jiří Veselý. Nový most bude mít nosnost až 300 tun.

Místem denně projede zhruba 8500 vozidel, z toho přibližně z jedné třetiny jde o nákladní auta. Během prací se přitom budou muset motoristé smířit s omezením provozu. Instalováno bylo mostní provizorium, na které byla převedena veškerá doprava. Ta je vedena kyvadlově a řízena semafory. Hotovo by mělo být v listopadu.

Práce zahrnují demolici stávajícího mostu, výstavbu nového, úpravy koryta potoka a rovněž opravu odvodnění přilehlé křižovatky silnice I/38 se silnicí III. třídy. Na březích koryta bude provedena úprava, která má zlepšit podmínky pro pohyb migrujících živočichů. Zhotovitelem prací je společnost Tannaco, cena činí 28 milionů.

Tagy I/38 ŘSD
7 komentářů